Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Kiesett a Ferencváros az Európa-ligából, nyert a Bayer Leverkusen

Fotó: Szurkolók a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2023. március 16-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Ferencváros igyekezett mindent megtenni a Bayer Leverkusen ellen az Európa-ligában a visszavágón, de végül a németek jutottak tovább.

Óriási hangulatban vette kezdetét a mérkőzés a Puskás Arénában, a magyar közönségen semmi nem múlott, többek között Orbán Viktor miniszterelnök is üzent. Félelmetes volt hallgatni a szurkolókat, de nem remegtek meg a Bayer játékosainak lábai, olyannyira nem, hogy Diaby a sprintjét követően már a 3. percben megszerezte a vezetést.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Ez a lehető legrosszabb forgatókönyv volt, ami felért egy sokkal, mert így már 3-0-ra vezettek a németek az első mérkőzésen szerzett két gól miatt. Csivics akár egyenlíthetett is volna a 8. percben egy rossz tisztázást követően, de a bombája elkerülte Hradecky kapuját. 15 perc sem telt el, Wingónak el kellett hagynia a pályát sérülés miatt, akinek a helyét Marquinho vette át.

A 22. percben óriási ziccerbe került a Ferencváros, de Gojak nem talált kaput, helyette a kapus védett óriásit. 10 perccel később Dibusznak is résen kellett lennie, aki ugyancsak nagyot hárított, így maradt a 0-1, összesítésben pedig a 0-3.

Kiesett a Ferencváros

A 38. percben érkezett a Ferencváros következő nagy helyzete, Traoré tüzelt 14 méterről, majd a labda megpattanva az egyik védőről a keresztlécen landolt. Noha az 52. percben Frimpong betalált Dibusz kapujába, les miatt annullálták a gólt, ami adhatott még némi reményt a folytatásra.

Négy perccel ezután egy szögletet követő kavarodásban Dibusz a szezon egyik legnagyobb védését mutatta be, majd a kapufa segítette ki, bár a visszajátszásból kiderült, még ebbe is bele tudott piszkálni, máskülönben gól lett volna Diaby lövéséből.

A rendes játékidő utolsó 10 percén belül Adli módosította 2-0-ra az állást egy gyors akció végén. Végül maradt a 2-0, mely egyúttal azt is jelentette, hogy a német csapat jutott tovább a legjobb nyolc közé, de a Fradi így is sok dicséretet érdemel, nagyon rég volt arra példa, hogy ilyen messzire jusson egy magyar alakulat a kupasorozatban.