Emiatt bukhatja Haaland a álomigazolást, a Real Madridnál más van a lista élén

Fotó: Twitter/Borussia Dortmund
not image

Hujber Dávid

2021.április.17 - 07:02

A hírek szerint a norvég világsztár idén nyáron nem valószínű, hogy a Real Madridhoz tud szerződni, melynek egyrészt pénzügyi okai vannak.

A spanyol AS is arról ír, hogy Borussia Dortmund csatára a Real Madridban szeretne játszani, és idén nyáron elhagyná a német alakulatot. A 20 éves klasszis időközben egy labirintusban találta magát, mivel hiába az egyik legkeresettebb játékos, a Dortmund nem akarja eladni.

Már csak emiatt is nehéz lesz elszerződnie a közelgő átigazolási szezonban, és a helyzete amiatt sem könnyű, mert kiestek a Bajnokok Ligájából, illetve egyre távolabb kerülnek attól, hogy ott legyenek a következő BL-szezonban.

A játékos keresi a kiutat, hogy nyáron egy olyan csapathoz kerüljön, ahol biztos a BL-indulás, mert ha nem játszhat a Bajnokok Ligájában, akkor azzal veszíthet az élességéből. A kezdeti elképzelés az volt, hogy 2022 nyarán hagyja el a Dortmundot a Real Madrid kedvéért.

A spanyolok nyitottak a szerződtetésére, de az elsődleges célpontjuk Mbappé, aki szintén Madridban képzeli el a jövőjét. A PSG francia támadójának leigazolása van a sor elején, és a norvégot inkább jövő nyáron hoznák el, már piaci ár alatt.

Ha Haaland türelmetlen, és nem vár még egy évet az átigazolással, a Manchester City lehet a legnagyobb esélyes, ahol Pep Guardiola győzheti meg a szerződésről. A Barcelona, mint opció, szinte teljességgel kizárt a katalánok anyagi helyzete miatt.

Kiderült, mi lehet Benzema jövője a Real Madridnál

A Manchester United a másik csapat, ahol jó eséllyel landolhatna Haaland, de a City stabilabb lábakon áll, míg Solsjkaer személye a „szomszédban” hozhat fordulatot, hiszen ő is norvég, és a csapat egyre erősebb.

A Dortmund számára a kulcsot az jelentheti a norvég ideiglenes megtartásában, ha bejut a BL-be, de egy ideje rendre fontos pontokat veszítenek, és jelenleg csak az 5. helyen állnak, hét pontra a Bajnokok Ligáját érő 4. helytől.