Elon Musk egy emojival emlékeztette Bezost, hogy ő a világ leggazdagabb embere

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója beszél az épülõ Tesla Gigafactory nevû gyár területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2021. október 9-én. A Tesla elsõ európai gyára a tervek szerint 2021 végén kezdi meg a mûködését. MTI/AP/DPA/Patrick Pleul
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 14:08

Elon Musk egy ezüstérmes emojival válaszolt az Amazon-alapító Jeff Bezosnak a Twitteren, ami nyilvánvalóan a vagyoni helyzetükre utal.

A Tesla alapítója hétfőn kora reggel egy ezüstérmes emojival válaszolt Bezos tweetjére, miután a múlt héten Musk a SpaceX szárnyaló értékelésével tovább növelte a különbséget kettejük vagyona között. A Bloomberg Billionaires Index szerint Musk nettó vagyona már 222 milliárd dollár, míg az Amazon.comot birtokló Bezosé 190,8 milliárd dolláron áll.

A bejegyzés egyértelműen eszkalálja a két milliárdos közötti nyilvános vitát, akik mindketten az űripar forradalmasításán fáradoznak. Bezos Blue Origin nevű vállalata a SpaceX-szel kötött amerikai kormányzati szerződést támadja meg, hogy újra az embereket a Holdra juttató technológiát fejlesszen ki, míg Musk korábban a Twitteren “másoló macskának” nevezte az Amazon alapítóját az e-kereskedelmi cégének űrkutatásra összpontosító vállalkozásai miatt írja az NDTV.

Az Amazon műholdas leányvállalata az amerikai szabályozó hatóságokhoz nemrégiben benyújtott beadványában szintén azzal vádolta Muskot és cégeit, hogy semmibe veszik a szabályokat azzal az általános hozzáállással, hogy “a szabályok másoknak szólnak”.
Vasárnap késő esti tweetjében Bezos egy 1999-es Barron’s cikk képét tette közzé, amely az Amazont kritizálta, és azt a sok történet egyikeként írta le, amely megjósolta cége bukását:

“Hallgass és légy nyitott, de ne hagyd, hogy bárki megmondja neked, ki vagy. Ez csak egy volt a sok történet közül, amiben megmondták nekünk, hogy milyen módon fogunk elbukni. Ma az Amazon a világ egyik legsikeresebb vállalata, és két teljesen különböző iparágat forradalmasított”.

Az 50 éves Musk pénteken mintegy 9 milliárd dollárral gyarapította vagyonát, a SpaceX értéke pedig meghaladja a 100 milliárd dollárt, ami több mint négyszerese a Blue Originénak a Bloomberg vagyonindexe szerint. Musk vagyonának mintegy háromnegyedét még mindig a Teslából szerzi, amelyet 2003-ban alapított, miután a PayPal-t 1,5 milliárd dollárért eladta az eBay-nek.