Bloomberg: Elon Musk a világ hetedik leggazdagabb embere lett

not image

Nagy Noel

2020. július 16. - 10:39

Nagyon finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, rendkívül sikeres éve volt Elon Musknak. Megtörtént az első SpaceX kilövés, a Tesla sosem pörgött még ennyire, és rövidesen bemutathatja a legújabb technológiáját, a Neuralinket.

Nagyon finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, rendkívül sikeres éve volt Elon Musknak. Megtörtént az első SpaceX kilövés, a Tesla sosem pörgött még ennyire, és rövidesen bemutathatja a legújabb technológiáját, a Neuralinket is.

Ahogy az lenni szokott, a sikereknek jelentős pénzügyi vonzata is van, ami egyre csak gyarapítja a Tesla-vezér eddig is tekintélyesnek mondható vagyonát. A Bloomberg legújabb listája szerint olyannyira nagyok Musk sikerei, hogy már a legendás befektetőnél, Warren Buffetnál is vagyonosabb, és már a hetedik leggazdagabb ember a világon.

A múlt pénteki nap folyamán is remek napot zárt a Tesla, csak akkor 6 milliárd dollárral nőtt Musk vagyona. A Tesla részvényei ugyanis 10.8%-ot emelkedtek, így a cég történetének legmagasabb, 1544 dolláros részvényárát sikerült elérni, amivel a cég piaci értéke már eléri a 286.5 milliárd dollárt.

https://liner.hu/elon-musk-hamarosan-felfedheti-a-neuralink-reszleteit/

Mivel Musknak 20.8%-os részesedése van a Teslában, ezért csak az elektromos autógyártóból 60 milliárd dolláros vagyona van, és még ott vannak a SpaceX-ből, valamint a The Boring Company nevű alagútépítő cégből származó bevételei is, amik egészen pontosan nem ismertek.

A Tesla az elmúlt év során elképesztően jól teljesített a piacokon, 12 hónap leforgása alatt több mint 500%-ot nőttek a részvényárai, amivel a világ legértékesebb autógyártójává vált. Ha a tendencia folytatódik, akkor idővel Elon Musk válhat a világ leggazdagabb emberévé, amely címet jelenleg Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezérigazgatója birtokol.

A Forbes milliárdos rangsorában is egyre előkelőbb helyen szerepel a Tesla és a SpaceX vezére, ugyanis a valós idejű vagyont figyelembe vevő listán cikkünk írásának időpontjában a 16. helyen szerepel, alig lemaradva Ma Huatengtől, a kínai Tencent Holdings internetóriás vezérigazgatójától.

https://liner.hu/kinai-milliardosnak-adta-el-elon-musk-az-egyik-hazat/