Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Az ausztrálok akár kivételt is tehetnek Djokovics esetében

Fotó: A kilencszeres gyõztes, címvédõ szerb Novak Djokovic autóban ül, miután távozott egy kiutasítottak számára fenntartott hotelbõl Melbourne-ben 2022. január 16-án. A teniszezõ késõbb határõrök õrizetében az ausztrál szövetségi bíróság által tartott meghallgatáson vett részt ügyvédeinek melbourne-i irodájából. A bíróság ítélete értelmében Djokovic nem indulhat el a következõ napon kezdõdõ ausztrál nyílt teniszbajnokságon. (MTI/AP/AAP/James Ross)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 17. - 08:08

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nem zárta ki, hogy Novak Djokovics indulhasson a jövő évi Australian Openen, annak ellenére, hogy a teniszezőre automatikus hároméves beutazási tilalom vár.

A jelenlegi világelső vasárnap késő este elhagyta Ausztráliát, miután a szövetségi bíróság helybenhagyta a kormány döntését a vízumának törléséről, ezzel pedig lezárták a napok óta húzódó vitát, miszerint Djokovics jogosan tartózkodik-e az országban vagy nem.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

A bevándorlási törvény értelmében Djokovic három évig nem kaphat újabb vízumot, kivéve, ha az ausztrál bevándorlási miniszter külön engedélyt ad neki erre, amely lehetőségét a miniszterelnök nem zárja ki – írja a Channel News Asia a Reuters alapján.

“Nem fogok semmilyen előfeltételt szabni, vagy olyasmit mondani, ami nem teszi lehetővé a miniszter számára, hogy meghozza a különböző döntéseket, amelyeket meg kell hoznia. Ez egy hároméves időszakra szól, de megvan a lehetőség arra, hogy megfelelő körülmények között visszatérjen (Djokovics), ezt akkor fogjuk mérlegelni”

– mondta Morrison.

A három bíróból álló szövetségi bíróság egyhangú döntése végleges csapást mért Djokovic reményeire, hogy a hétfőn kezdődő Australian Openen rekordot jelentő 21. Grand Slam-győzelmét arassa, ráadásul címvédőként nem tudja megvédeni a státuszát. A 34 éves Djokovic azt mondta, hogy “rendkívül csalódott” a döntés miatt, de tiszteletben tartja a bíróság döntését.

“Kellemetlenül érint, hogy az elmúlt hetekben a figyelem középpontjában én álltam, és remélem, hogy most mindannyian a játékra és a tornára koncentrálhatunk, amit szeretek” – mondta Djokovics a reptéren, mielőtt visszatért Európába.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.