Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

Megszólalt Novak Djokovics a deportálását követően

A szerb világelső mélységesen csalódott a bíróság döntése miatt, de együttműködik a hatóságokkal, és eleget tesz a deportálásnak, elhagyja Ausztráliát.

Fotó: A címvédő szerb Novak Djokovic az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra edz a melbourne-i Rod Laver Teniszstadionban 2022. január 11-én. Djokovicot bírósági döntés alapján az előző nap engedték el egy karanténszállodából, ahova azért került, mert nem bizonyította a koronavírus elleni beoltottságát, illetve azt, hogy akut egészségi problémája nem teszi lehetővé a beoltását. Egyelőre még mindig a kiutasítás veszélye fenyegeti, ügyében a szerb és az ausztrál miniszterelnök egyeztetett. MTI/AP/Pool Getty pool/Kelly Defina
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jelen állás szerint Novak Djokovics a következő években nem lesz résztvevője a nagy ausztrál tornáknak, mivel a hatályos jogszabályok szerint az a személy, akit kitoloncolnak, az azt követő három évben nem térhet vissza az országba

Djokovics az utolsó pillanatokig kitartott, de a bíróság úgy döntött, hogy érvényben hagyja a bevándorlási miniszter által jóváhagyott vízumtörlést. Tehát a szerb nemcsak hogy nem vehet részt a világ egyik legnevesebb tornáján, még deportálják is, aminek részletei egyelőre nem ismertek, de várhatóan nagyon rövid időn belül felszáll az őt szállító gép Melbourne-ből. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

„Szeretnék egy rövid nyilatkozatot tenni a bíróság mai meghallgatásának eredményei kapcsán. Most egy kis időt fogok fordítani arra, hogy pihenjek és regenerálódjak, mielőtt ezen túlmenően bármilyen újabb nyilatkozatot tennék.”- idézte a CNN Djokovics nyilatkozatát.

Djokovics a nyilatkozatában hangsúlyozta, rendkívül csalódott a bírósági döntése miatt, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem maradhat Ausztráliában és ahogyan ő fogalmazott, nem vehet részt az Australian Open-en.

„Tiszteletben tartom a bíróság döntését, és együttműködöm az illetékes hatóságokkal az országból való távozásommal kapcsolatban.” – tette hozzá a szerb világklasszis, aki a tornát csak a televízióból követheti figyelemmel.

„Kényelmetlen, hogy az elmúlt hetekben én álltam a figyelem középpontjában, és remélem, hogy most már mindannyian a játékra és a tornára koncentrálhatunk, amit imádok. Szeretnék minden jót kívánni a játékosoknak, a verseny tisztviselőinek, a személyzetnek, az önkénteseknek és a szurkolóknak a tornához.”

„Végül szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a barátaimnak, a csapatnak, a támogatóknak, a szurkolóknak és a szerb honfitársaimnak a folyamatos támogatásért. Mindannyian nagy erőt adtatok nekem.”

Ködös, párás és borongós hétvége vár ránk

Igazi bekuckózós hétvége lesz a mostani.

Súlyos buszbaleset történt Kiskunlacházánál, egy kamion is nekirohant a busznak

Többek között egy kamion is érintett a súlyos buszbalesetben, melynek körülményei egyelőre csak részlegesen ismertek.