Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Bravúr: döntős a férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolya vk-n

TÉMÁK:
#Gyorskorcsolya
Peking, 2022. február 11. Jászapáti Petra a nõi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének negyeddöntõjében a pekingi téli olimpián a Fõvárosi Fedett Stadionban 2022. február 11-én. A magyar sportoló futamharmadikként jutott az elõdöntõbe. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A vegyes váltó és Jászapáti Petra egyaránt a nyolcadik helyen végeztek Almatiban.

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása nyomán nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években, de a szegedi sportoló a sikeresen teljesített pénteki selejtezős futam után a leghosszabb táv elődöntőjében harmadik lett, így a kisdöntőben szerepelhetett, amelyet megnyerve végül nyolcadikként zárt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A többi egyéniben érdekelt magyar közül hárman vették sikerrel a pénteki selejtezőt, közülük szintén 1500 méteren Sziliczei-Német Rebeka az elődöntőben búcsúzott, míg a legrövidebb, 500 méteres számban Bácskai Sára Luca és Nógrádi Péter a negyeddöntőben esett ki.

A 2000 méteres vegyesváltó pénteki negyeddöntőjéből Jászapáti, Sziliczei-Német, Talabos Attila, Varnyú Alex összeállításban a magyarok másodikként léptek tovább, a szombati elődöntő viszont a cserék ellenére – Sziliczei-Németet Bácskai, míg Varnyút Nógrádi váltotta – már nem sikerült. A kisdöntőben Talabos helyett Tiborcz Dániel szerepelt, de így sem sikerült megelőzni egyetlen riválist sem, azaz nyolcadikként zárt a magyar staféta, amely a pekingi olimpián a Liu fivérekkel a soraiban bronzérmes volt.

A nap legnagyobb pozitívuma viszont az, hogy a 3000 méteres női és az 5000 méteres férfi váltó a pénteki negyeddöntő után sikerrel vette a szombati elődöntőt is, azaz vasárnap egyaránt az ötcsapatos fináléban szerepelhet. A Jászapáti, Bácskai, Sziliczei-Német, Kónya Zsófia alkotta női staféta “önerőből” jutott a legjobbak közé, míg a férfi négyes Nógrádi, Tiborcz, Talabos, Varnyú összeállításban ugyan a dél-koreai és a japán négyes mögött harmadik lett az elődöntőjében, de a kínai csapat szabálytalansága miatt végül a zsűri továbbjuttatta a fináléba.

A magyar csapat a múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. A múlt heti, szintén Almatiban rendezett harmadik fordulóban a vegyes váltó által elért negyedik hely volt a legjobb magyar teljesítmény. A kazah városban vasárnap a két váltó fináléi mellett egyéniben 500 és 1000 méteren küzdenek az érmekért a versenyzők.

MTI