Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Nagy a csend a Liu testvérek körül, ez lehet az oka

TÉMÁK:
#Gyorskorcsolya
Budapest, 2022. március 6. A nézõk köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Márciusban világbajnokság, azonban nagyon úgy tűnik, hogy azon Liu Shaolin Sándor sem lép jégre.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor még tavaly novemberben jelentették be, hogy edzőjüket követve Kínában folytatják pályafutásukat, valamint országot is váltanak. A nemzetközi szabályok szerint ugyanakkor ilyen esetben egyéves kihagyás vár rájuk.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Ezt azonban az előző versenyhez viszonyítják, így Liu Shaolin Sándor akár már a márciusi, szöuli világbajnokságon korcsolyázhatna, hiszen legutóbb a pekingi olimpián indult – akkor még magyar színekben.

Testvére, Shaoang ősszel léphet újra jégre nagy versenyen, számára vélhetően a világkupa-sorozat lesz az első, ahol 2023-ban feltűnhet, miután a tavaly áprilisi, montreali vb-n még részt vett, mi több, négy aranyat is nyert – írja az Infostart.

A szövetség a ma kezdődő gdanski Európa-bajnokság kapcsán megemlítette, hogy a Liu fivérek itt már biztosan nem versenyeznek, ám közleményükben az országváltásról nem volt szó, csupán „szünetre” hivatkoztak:

„Valószínűleg új Európa-bajnokot koronáznak meg, mert a háromszoros győztes Szemjon Jelisztratov nem indulhat, az utóbb időszak legeredményesebb versenyzői, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor pedig szünetet tartanak” – írták.