Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Titokban már tavaly decemberben kínai állampolgárságot kaptak a Liu-testvérek

Budapest, 2022. február 18. Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Sajtóinformációk szerint a gyorskorcsolyázó Liu-testvérek gyorsított eljárásban, már tavaly megkapták a kínai állampolgárságot.

Előzmény:

 

A téli olimpiák történetének első egyéni magyar aranyérmét szerző Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor tavaly robbantottak bombát azzal, amikor bejelentették, a jövőben kínai színekben szeretnék folytatni.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Most a Világgazdaság számolt be kínai sajtóhírekre hivatkozva, hogy a két gyorskorcsolyázó már tavaly karácsonykor megkapta a kínai állampolgárságot gyorsított eljárásban.

Eleinte úgy volt, hogy a két sportolóval a szövetség kifizetteti eddigi edzéseinek, utazásainak és egyebeknek a költségeit annak érdekében, hogy elengedjék őket, azonban végül elálltak ettől a tervtől.

Legutóbb múlt héten klubjuk, a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor nyilatkozott az ügyben, aki arról beszélt, kicsit magát is hibásnak érzi az ügyben, de Liu Shaoang szobrát nem fogják eltávolítani a Fradi olimpiai bajnokainak emlékművei közül.