Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Marokkó sokkolta a belgákat Katarban, megvan a három pont

Fotó: EPA/Georgi Licovski
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Belgium megint saját magát hozta nehéz helyzetbe, ezúttal Marokkó ellen, ami sokba is került nekik.

Belgium egy nagyon furcsa mérkőzésen szerezte meg győzelmet Kanada ellen, akik sokkal több helyzetet alakítottak ki. A három pont végül a belgák neve mellett landolt, míg Marokkó és Horvátország egy unalmas gól nélküli döntetlent játszott.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Ennek tudatában várhattuk a Belgium-Marokkó találkozót vasárnap, mely mindkét fél számára egy különösen fontos esemény volt. A belgák rögtön magukhoz vették a kezdeményezést, sorra rúgták a szögleteket, ám igazén nem tudtak veszélyesek lenni.

Ismét hiányzott belőlük az átütő erő, és érezhetően lassabban is játszottak a vártnál, addig Marokkó a kontrákra épített. Röviddel az első játékrész lefújása előtt Ziyech ugyan betalált, a VAR miatt visszavonták a gólt, így a felek 0-0-val mentek a pihenőre. Nem mellesleg ez volt Marokkó első kaput eltaláló lövése a meccsen, de hiába, a VAR keresztülhúzta a számításaikat.

A második félidő nagyjából ugyanabban a mederben folytatódott tovább, a belgák vezették a támadások nagy részét, igyekeztek valahogyan megnyitni a gólcsapot, aminek a nézőtéren helyet foglalók különösen örültek volna. Az 56. percben Marokkó járt a legközelebb a gólhoz, nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a hálóban kössön a ki labda, immáron szabályosan.

Nem egész 10 perccel később jött is a válasz a 60. percben csereként beállt Mertenstől, akinek a kemény lövését Munir védeni tudta. Ekkor Marokkó már veszélyesebb, mint az első játékrészben, Martinez szövetségi kapitánynak volt miért aggódnia.

A 73. percben Sabiri rontotta el a belgák kedvét, ami csak maguknak köszönhetnek, mert nemcsak Witsel maradt le, hanem Courtois is nagyot hibázott a rövidnél. A helyzetet jól mutatta, hogy a nemrég még sérüléssel bajlódott Lukaku is beállt az utolsó 10 percre, hátha valamilyen pozitív hatással tud lenni a mérkőzésre.

Összesen 5 perc volt a ráadásul, ennyit kellett kihúznia Marokkónak, hogy megszerezzék az első győzelmüket. A kegyelemdöfést a 92. percben vitték be a marokkóiak, Aboukhlal hatalmas gólt lőtt, de tegyük hozzá, a belga védekezés megint lenullázta magát. Ezzel egy újabb cserejátékos talált be, és vezetik is a csoportot 4 ponttal a 3 pontos Belgium előtt.