Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutató rendezvényén a Csepel Művek területén 2024. május 10-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Vitézy Dávid Puzsér Róbert Hard Talk című beszélgetős műsorban ejtett szót arról, hogy elvi szinten nem zárkózik el az együttműködéstől Karácsony Gergellyel, számolt be róla a Telex. A főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, hogy személyes akadálya nincs az együttműködésnek, és amennyiben ő nyerne a választásokon, kész lenne Karácsonyt is bevonni a városvezetésbe.

Vitézy elmondta, hogy ha ő lesz a főpolgármester, akkor Karácsony a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjeként mindenképpen kulcsszerepet játszana a város ügyeiben. Továbbá, ha bizonyosságot nyerne afelől, hogy Karácsony is elkötelezett lenne a programjának végrehajtása iránt, akkor akár még pozíciót is ajánlana neki. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Akkor sem fordítana hátat Karácsonynak, ha esetleg utóbbi nyerné a választást, ebben az esetben ugyanis, mint mondta, egy felkérés esetén a helyettesi pozíciót is elvállalná.

A beszélgetés során Vitézy arról is beszélt, hogy korábban többször is érzett meghasonlást politikai pályafutása során. Kiemelte, hogy a Budapesti Közlekedési Központból való kirúgása után érezte ezt először, amikor a 2014-es választások után nem folytathatta a korábbi sikeres munkát.

Vitézy a budapesti városképről is beszélt, kritizálta a város gyalogosbarát jellegének hiányát, majd jelezte, hogy programjában kiemelt helyen szerepel a gyalogosvédelem erősítése és a járdák szélesítése.