Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Megható módon búcsúzott Dárdai a Herthától, a sportigazgató is elismerően beszélt a magyar edzőről

Dárdai Pál ugyan távozik a kispadról, ám van rá esély, hogy továbbra is a klub kötelékében marad.

...svg content...München, 2023. április 30. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München -Hertha BSC mérkõzés kezdete elõtt Münchenben 2023. április 30-án. MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint az szombaton hivatalossá vált, Dárdai Pál távozik a Bundesliga 2-ben szereplő Hertha BSC kispadjáról, miután nem hosszabbították meg a lejáró szerződését. Más szerepkörben azonban vélhetően feltűnik még a klubnál.

Benjamin Weber sportigazgató elismerő szavakkal köszönte meg Dárdainak a munkát: „Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – fogalmazott. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Weber ugyanakkor hozzátette, hogy bár új trénert keresnek a csapat élére, Dárdaival már tavaly megállapodtak arról, hogy vezetőedzői megbízatásának lejárta után is marad a klubnál. A 48 éves magyar edző szintén megszólalt a távozásáról szóló hír hivatalossá válása után:

„A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak” – idézte Dárdait az MTI.

A csapat ügyvezetője, Thomas E. Herrich elmondta, hogy a nyári szünet után dolgozzák ki Dárdai Pál új munkakörét. A magyar edző az előző szezonban már harmadik alkalommal vette át a csapat irányítását, azonban nem sikerült megőrizni az első osztályú tagságukat. A Bundesliga 2-ben egy fordulóval a szezon vége előtt a 8. helyen áll a Hertha, így a feljutás idén biztosan elmarad.