Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

...svg content...Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Azok, akik a Leverkusen bajnoki címére fogadtak az idény előtt, és nagy összeggel, súlyos összegeket nyertek. Azok még nagyobbat, akik a veretlenségüket megtették, amire még a Bayern München esetében is minimális lett volna az esély.

Xabi Alonso csodát tett, méghozzá nagyon rövid időn belül, és megszerezte az első bajnoki címét a Leverkusennek. Többszörösen történelmet írt a spanyol edző, aki a Liverpool és más nagy klubok ajánlatát is visszautasította, mert a németekkel akarja folytatni a munkát, immáron a Bajnokok Ligájában. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A bajnoki cím megünneplése után az Európa-ligában is felérhetnek a csúcsra, mert ott vannak a döntőben az Atalanta ellen. Parázs és izgalmas meccsnek ígérkezik, és a vártnak megfelelően győzelemmel hangoltak a fináléra. Ez volt az utolsó forduló, mely egyúttal arról is döntött, megmarad-e a csapat veretlensége.

Elbukta a második helyet a Bayern München

Hamar eldőlt a kérdés, miután 27 perccel a kezdést követően már 2-0-ra vezettek a hazaiak, miközben a közönség minden eddiginél jobban éltette a játékosokat és Alonsót. Ugyan az Augsburg szépített, maradt a 3 pont a bajnoknál, akik 90 ponttal fejezték be az idényt, addig a bajor rivális vereséget szenvedett.

Tuchel ugyan elismerte, valóban tárgyaltak arról, hogy mégis marad, végül nem gondolta meg magát. Győzelemmel szeretett volna búcsúzni a Hoffenheim stadionjából, de látványos pofon lett a vége, noha a 4. és a 6. percben is betalált a Bayern. Akkor úgy tűnt, gálát rendezhetnek, majd a 8. percben jött a szépítés.

A 68. percben már 2-2 volt az állás, míg a hajrában két újabb gólt szerzett a Hoffenheim, 4-2-vel hazaküldve ezzel a bajorokat. Miután a Stuttgart simán nyert a Monchengladbach ellen, övék lett a második hely, 1 ponttal a Bayern előtt.