Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,25 Ft
Euró
395,58 Ft
Font
468,55 Ft
Bitcoin
61,541 $

Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Pünkösd alkalmából szombaton és vasárnap is zárva tartanak az üzletek, emiatt szombaton megnövekedett vásárlói forgalom várható.

...svg content...Fotó: Penny
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A keresztény naptár egyik kiemelt ünnepe a Pünkösd, amely idén május 19-ére és 20-ára esik. A hosszú hétvége során egyediül a szombati nap marad a bevásárlások elvégzésére, ugyanis a legtöbb kereskedelmi egység, beleértve az élelmiszerboltokat is, vasárnap és hétfőn sem fogad vásárlókat.

A zárva tartás érinti az ország legnagyobb üzletláncait is, mint például az Aldi, Lidl, Tesco, Auchan, Spar, Penny, CBA, Príma, Coop és Reál. Ezek az üzletek május 19-én vasárnap, és május 20-án hétfőn egyaránt zárva lesznek, így a vásárlásokat május 18-án, szombaton kell elintézni.

Szombaton a boltok a megszokott nyitvatartási idő szerint üzemelnek, ám a kétnapos zárva tartás miatt várhatóan nagyobb lesz a forgalom, ezért a vásárlóknak érdemes felkészülniük a sorban állásra és a zsúfoltságra.

A mindmegette.hu azonban listázott néhány kivételt is, így szükség esetén az éjjel-nappali üzletek, a benzinkutakon található boltok, valamint a családi tulajdonban lévő trafikok, virágboltok és újságosok megoldást jelenthetnek majd az ünnepnapokon.

Azok a gyógyszertárak, amelyek ügyeleti rend szerint működnek, szintén elérhetőek lesznek a településeken és azok vonzáskörzetében, így a gyógyszerellátás is biztosított marad a hosszú hétvége folyamán.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.