Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Döntést hozott a bíróság Fico merénylőjének ügyében, több órán keresztül tárgyaltak

A lévai férfi indítékait is vizsgálták, egyértelmű a politikai motiváció.

...svg content...Bazin, 2024. május 18. A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító jármûoszlop a bazini különleges büntetõbírósághoz érkezik 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/EPA/Jakub Gavlák
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mintegy két órán keresztül tartott az a döntéshozatali tanácskozás a bazini speciális bíróságon, melyen annak a Juraj C-nek az ügyét vizsgálták, aki szerdán több lövéssel életveszélyesen megsebesítette Robert Fico szlovák miniszterelnököt.

Ficót egy kihelyezett kormányülés szünetében támadták meg nyitrabányán, miután odament beszélgetni a helyszínen tartózkodó emberekhez. A kordon mögül egy 71 éves férfi először megszólította, majd több lövést adott le rá. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A szlovák miniszterelnököt légi úton szállították a besztercebányai kórházba, ahol életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Fico bár már nincs életveszélyben, továbbra is rendkívül súlyos az állapota, a javulás elősegítésének érdekében pedig egy újabb beavatkozást kellett elvégezniük az orvosoknak.

A merénylőt, aki már korábban beismerte tettét, a bíróság nem jogerős döntése alapján vizsgálati fogságba helyezték. Mindezt a szökés és a bűntevékenység folytatásának lehetőségével indokolták – tájékoztatott az MTI.

Az eljárást csütörtökön indították meg a férfi ellen, akit védett személy ellen előre kitervelt gyilkosság kísérletével gyanúsítottak meg. Tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik – közölte az MTI. A szlovák belügyminiszter korábban elmondta, hogy Juraj C. indítékait vizsgálva egyértelműen kijelenthető, hogy a merénylet mögött politikai motiváció húzódott.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.