Dollár
399,89 Ft
Euró
406,67 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
23,591 $

Aggódnak az orvosok: több tízezer idős ember kezdett el marihuánát fogyasztani

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 24. - 08:32

Mióta az USA több államában is legalizálták a marihuánát, nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is elkezdett vicces cigarettát szívni.

Mióta az USA több államában is legalizálták a marihuánát, nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is elkezdett vicces cigarettát szívni.

Soron kívül Mi az a poliovírus, és mennyire kell tartanunk tőle?

A The New York Times tudósításából megtudhattuk, hogy egyre növekedő tendenciát mutatnak az Egyesült Államokban az idősek marihuána-fogyasztási szokásai, ami főként a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos lezárásoknak köszönhető.

A Nemzeti Droghasználati Ügynökség közvélemény-kutatásából kiderült, hogy 2020-ban az 65 év feletti lakosság 75 százalékkal több kannabiszt vásárolt és fogyasztott el, mint azt tették a 2015 és 2018 közötti időszakban.

Szakértők úgy gondolják, hogy 2021-re a számok tovább emelkedhettek, a határ pedig csak a csillagos ég lehet. A lap által megkérdezett 69 éves férfi, Harry B. Lebowitz elmondta, azért döntött az orvosi marihuána mellett, mert gyakran érez szorongást, nehezen alszik el, valamint hátfájdalmak gyötrik.

“Olyan ez a pandémia, mintha a világ leállt volna. Mindannyian küzdünk a PTSD valamelyik tünetével, azonban a kannabisznak hála enyhíthetünk a szimptómáinkon” – magyarázta Lebowitz.

A Nemzeti Kannabiszipari Szövetség statisztikái alapján 2020-ban 20 százalékkal emelkedett az USA-ban az eladott marihuána-tartalmú termékek mennyisége, ami annak tudható be, hogy a felnőttek többsége a szorongást és a depressziót füves cigarettákkal és bongokkal orvosolja.

Az orvosok féltik idős pácienseiket, mivel kevés tudományos kutatás készült még el a marihuána 65 év feletti korosztályra mért hatásairól, így az sem kizárt, hogy esetükben sokkal több kárt okozhat a kannabisz, mint azt korábban feltételezték. Az egyelőre biztosra vehető, hogy a mentális problémákon valóban segít az orvosi marihuána, azt azonban továbbra sem tudják, valójában biztonságos-e a kannabinoidok fogyasztása az idősek esetében is.