A DK felszólítást intézett a kormányhoz a koronavírus-vakcinák kapcsán

Budapest, 2020. november 18. Oláh Lajos, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2021.április.11 - 15:18

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője egy Facebookon közvetített sajtótájékoztatón felszólította a kormányt, hogy segítse minél előbb hozzájutni a hátrányos helyzetben élőket is a koronavírus-vakcinákhoz.

Oláh Lajos megismételte azt a közös ellenzéki követelést, amely a védőoltás előzetes regisztrációjának eltörlésére vonatkozik, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen mielőbb megkapni a vakcinát.

Kiemelte, az “álcázott adatgyűjtésnek” tekinthető regisztráció nehézséget jelent a mélyszegénységben élőknek, akiknek egyébként sincs pénzük gyógyszerekre, vitaminokra, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, gyakran nincs mód normális tisztálkodásra, így rosszabb egészségi állapotban is vannak.

Magyarországon rengeteg településén nincs állandó háziorvos sem, ezért nem tudnak kihez segítségért fordulni – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta, követelik, hogy vigyenek oltópontokat a hátrányos helyzetű térségekbe, könnyítsék meg a regisztráció folyamatát helyi segítőkkel, a kormány pedig “végre működjön együtt az önkormányzatokkal”.

Oláh Lajos kitért arra is, erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselőként Niedermüller Péter (DK) polgármesterrel elkezdték a tárgyalásokat az érintett szervezetekkel, hogy segítséget nyújthassanak a védekezésben, a megelőzésben, és hogy a rászorulók minél hamarabb hozzájuthassanak a védőoltáshoz.