Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Varga Juditnál betelt a pohár, egy csoport a magyar EU-források teljes befagyasztásán dolgozik

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány elnöke beszédet mond a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Ház bokrétaünnepén a szerkezetkész épületben, a Miskolci Egyetem építési területén 2022. június 24-én. Egy évvel ezelőtt tették le az épület alapkövét, az avatás 2023 májusában várható. MTI/Vajda János
not image

Takács Petra

2022. július 6. - 19:51

Varga Judit igazságügyi miniszternél most telt be a pohár, szerinte ezzel ez a bizonyos csoport átlépett egy olyan határt, ami minden eddiginél túlzóbb.

Miközben a forint erősen küzd, sorra dönti meg a negatív csúcsokat, Magyarország vár az EU-forrásokra, amiket még mindig nem kapott meg, noha igen nagy szüksége lenne rá, mely az árfolyamra is hatással lehetne.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Az MNB igyekszik reagálni a helyzetre, de nem tudni, hogy mi lesz ennek a vége, ahogyan az EU-s pénzek ügyének. Varga Judit nemrég egy magyarellenes manőverről számolt be az Európai Parlamentből, ami sokaknál kiverheti a biztosítékot.

„Magyarellenes manőver az Európai Parlamentben. Egy német zöldpárti EP-képviselő szervezésében a mai nap folyamán sajtótájékoztatón mutatták be azt a tanulmányt, amely a Magyarországot megillető EU-források 100 százalékának befagyasztását szorgalmazza a jogállamisági kondicionalitásra hivatkozva…” – írta a posztjában Varga a hivatalos Facebook oldalán.

„Tudjuk, hogy van egy olyan csoport az Európai Parlamentben, melynek programja kizárólag annyiból áll, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadják, de mostani húzásukkal még ők is átlépték azt a bizonyos határt.”

„A jogállamisági kondicionalitási eljárás kapcsán jelenleg szakmai párbeszéd folyik Magyarország és a Bizottság között. Mi készen állunk a tárgyalásra és a megegyezésre.” – tette hozzá Varga a bejegyzésében.

„A hungarofób szólamokon játszó EP-képviselőknek sajnos nem kenyere a szakmai párbeszéd, ezért is jelentetnek meg egy ilyen tanulmányt, amely nemcsak mélységesen sértő, de az Európai Unió legalapvetőbb értékeit is teljességgel semmibe veszi. A magyar baloldalt is elkötelezetten támogató EP-képviselők akciója felháborító és elfogadhatatlan!”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.