Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

Az EU figyelmeztette a TikTok vezetőjét, sürgősen változtatnia kell

A TikToknak is kötelessége megfelelni a legújabb uniós szabályoknak, ennek kapcsán pedig Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos figyelmeztette a TikTok vezetőjét.

Kutatás: sok fiatal részt vesz a számítógépes bűnözés valamilyen formájában az EU-ban

Itt a másokról készített intim képek megosztása, a hackerkedés, a trollkodás, a zaklatás, a gyűlöletbeszéd és a digitális kalózkodás is szóba került.

Fontos változás jöhet a B kategóriás jogosítványoknál

Ám még ha idén el is fogadják a legújabb irányelvet, valószínű, hogy a változások csak 2024-ben vagy 2025-ben valósulnának meg a gyakorlatban.

Orbán szerint Brüsszel nagyon frusztrált, amiért nem tudnak mire menni a kormánnyal

A Kossuth Rádióban adott interjújában többek között arról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy mit gondol Brüsszel irányvonaláról.

Kormányinfó: az EU Bíróságához fordulhat a kormány az Erasmus-ügy miatt

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfó alatt jelentette be, hogy az Európai Bírósághoz fognak fordulni, ha nem sikerül rendezniük az Erasmus ügyét Brüsszellel.

További Hírek

Von der Leyen: az EU és a NATO közös munkacsoportot hoz létre a védelem érdekében

Kijelentette, hogy ez egyfajta válaszlépés, miután az Északi Áramlat gázvezetékeket tavaly ősszel támadás érte, s amiért Oroszország fegyverként használja az energiát.

Varga Judit: fantasztikus volt április 3-án a Holdról is látható győzelmet ünnepelni

Az igazságügyi miniszter egy terjedelmes interjút adott nemrég, melyben megosztotta, hogyan élte meg a Fidesz újabb kétharmados választási győzelmét 2022 áprilisában.

Navracsics Tibor: a gyermekvédelmi törvény a tárgyalások közben nem merült föl

Az Európai Bizottság nem nézi jó szemmel, hogy a magyar kormány meg akarja védeni a gyermekeket az LMBTQ-propagandától, de a forrásokról szóló tárgyalások közben nem merült fel ez a kérdés, azonban a Bizottság az Európai Bírósághoz fordult. 

Navracsics: a Bizottság csak politikai ízlésbeli kérdésben talált kifogásolnivalót

Navracsics Tibor úgy véli, hogy a jövőben is lesznek véleménykülönbségek a magyar kormány és az Európai Bizottság között. 

Német lap: Orbán biztos örül, hat hónapra a „barátai” veszik át Európa irányítását

A cikk írója szerint a Svéd Demokraták egy náci csoportokból összeállt párt, amely a legnépszerűbb lett a legutóbbi választáson, így Ulf Kristersson miniszterelnök is tőlük függ.

Morawieckinek „elege van az európai bürokrácia diktátumaiból”

Megállapította, hogy az egyhangúság szabálya alapvető fontosságú, bár egyes tagországok szerint ez akadályozza az uniós döntéshozatali folyamatot.

Orbán Viktor: Magyarország sikerességével egyenes arányban növekszik a hungarofóbia

A miniszterelnök szerint „amíg Magyarország sikeres, nem sodródik bele a háborúba, megvédi magát a bevándorlástól, amíg nő a gazdasága, addig marad a brüsszeli toporzékolás, mert van egy európai ország, amely keresztény fundamentumon áll, épít a múltjára, és nemzeti alapon jelöli ki a jövőjét”.

Tíz uniós állampolgárból nyolc tovább csökkentené az orosz függést

Azonban a felmérés szerint az uniós intézkedések negatív gazdasági hatásokat generálnak.

Kaili ügyvédjei továbbra is állítják: a korrupcióval gyanúsított képviselő ártatlan

Görög ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos is elmondta, bár tétován, hogy „Eva Kaili ártatlan, soha nem korrumpálták, soha”.  

Uniós szankciók: milyen hatással vannak Oroszországra?

Mióta Oroszország február végén lerohanta Ukrajnát, az Európai Unió és számos ország is szankciókkal sújtotta Oroszországot: közel egy évvel a konfliktus kezdete után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy mindez milyen hatással volt Oroszországra.