Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,932 $

Az USA atom-tengeralattjáróval tart erődemonstrációt a Közel-Keleten

Mindezt az amerikai hadsereg csak vasárnap késő este, egy közleményben hozta nyilvánosságra.

Fotó: Depositphotos
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint az Egyesült Államok egy atom-tengeralattjárót küldött a Közel-Keletre erődemonstrációként, miközben továbbra is folynak a harcok Izrael és a Hamász között. Az amerikai hadsereg csak vasárnap késő este, egy közleményben számolt be a tengeralattjáró kiküldetéséről.

E lépéssel az Egyesült Államok célja látszólag az erőfitogtatás, hogy ily módon fékezzék meg az egyre gyűrűző feszültségeket a Közel-Keleten. Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) a korábban Twitterként ismert X-en közzétett közleményében tájékoztatott: Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„2023. november 5-én egy Ohio-osztályú tengeralattjáró érkezett az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának felelősségi területére.”

A védelmi minisztérium egységének bejegyzése mellé egy fotót is csatoltak, melyen az atom-tengeralattjáró látszik, ahogy áthalad a Szuezi-csatornán. Mint ismert, ez már nem az első alkalom, hogy az USA megerősíti jelenlétét a térségben: amióta október 7-én elkezdődött a konfliktus Izrael és a Hamász között, az Egyesült Államok jelentős katonai eszközöket telepített a térségbe, köztük két repülőgép-hordozót és vadászgépeket.

Washington ezen felül azt is bejelentette, hogy mintegy 1000 amerikai katonát vet be a térségben, továbbá meg nem határozott számú különleges műveleti kommandóst, akik a hivatalos közlés szerint „tanácsokkal látják el” az izraeli hadsereget a gázai hadműveletek során.

EB-sorsolás: ismét összecsap Magyarország és Németország, kemény csoportban a válogatott

Marco Rossi együttese a második kalapból várhatta a hamburgi sorsolást.