Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Diego Maradona gyermekei azt szeretnék, ha a legenda földi maradványai a mauzóleumban lennének

Azt szeretnék, ha rajongói leróhatnák tiszteletüket előtte.

...svg content...Fotó: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint Diego Maradona néhai futballsztár gyermekei azt kérték egy argentin bíróságtól, hogy engedélyezze a holttestének áthelyezését – a magántemetőből, ahol eltemették – egy Buenos Airesben épülő mauzóleumba, hogy a világ minden tájáról érkező rajongók tiszteleghessenek előtte.

Az ESPN által szemlézett beadvány szerint a főváros Puerto Madero negyedében épülő „Memorial del Diez” nevű mauzóleum „sokkal biztonságosabb hely, mint a jelenlegi…, hogy az argentin nép és a világ minden polgára tiszteleghessen az előtt, aki a legnagyobb argentin bálvány volt”.

Maradona a Jardín de Bella Vista nevű magántemetőben nyugszik San Miguel városában, Buenos Airestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra. Az áthelyezési kérelem ügyében pedig azért van szükség a bíróság jóváhagyására, mert folyamatban van egy büntetőeljárás nyolc egészségügyi dolgozó ellen, akik részt vettek Maradona halála előtti ápolásában.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.