Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Azt pletykálják, hogy Jürgen Klopp visszatérhet egy új szerepkörben a pihenője után

Azonban nem a Liverpoolba és nem is edzőként.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, Jürgen Klopp januárban mindenkit sokkolt, amikor váratlanul bejelentette, hogy a 2023/24-es szezon végén távozik az Anfieldről. Akkor azt is elárulta, hogy a vezetőséget két hónappal korábban tájékoztatta döntéséről, melynek fő oka az volt, hogy elfáradt.

Az Independent értesülései szerint azonban a legendás szakember jövő nyáron új minőségben térhet vissza a futball világába, ráadásul nem is a Liverpoolba, hanem állítólag a Dortmundba. A csapatválasztás nem meglepő, hiszen Klopp 2008 és 2015 között hét éven át irányította a Dortmundot, két Bundesliga-győzelmet jegyzett, a Bajnokok Ligája-döntőbe vezette őket, és visszarakta őket a mai európai nehézsúlyú csapatok közé. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az edző az év eleji bejelentése részeként megerősítette, hogy egy évre visszavonul az edzősködéstől, s lehet, hogy csak más szerepkörben tér vissza a labdarúgásba, ami viszont egészen biztos, hogy Angliában nem vállal edzői posztot a jövőben a Liverpool iránti tiszteletből. Ennek kapcsán januárban azt mondta:

„Nekem is meg kell találnom egy másik célt, meg kell keresnem. Ha azt kérdeznék tőlem, hogy ‘Fogsz-e még valaha menedzserként dolgozni?’, akkor most azt mondanám, hogy nem.”

Ekkor szögezte le azt is, hogy ha valamilyen okból kifolyólag mégis úgy döntene, hogy visszatér az edzősködéshez, az biztos, hogy Anglia ki van zárva:

„Amit biztosan tudok: soha, de soha nem fogok más klubot menedzselni Angliában a Liverpoolon kívül, ez 100 százalék. Túl sok szeretetet táplálok a klub iránt, túl nagy az emberek iránti tiszteletem. Egyszerűen nem menne. Egy pillanatig sem tudnék erre gondolni.”

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.