Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Ukrán elnöki tanácsadó: az oroszok több mint 100 rakétát lőttek ki az országra

Fotó: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint Kijevben, Zsitomirban és Odesszában is robbanások hallatszottak, emellett két régióban áramszünetet rendeltek el.

Ukrajna újabb rakétatámadásról számolt be csütörtök reggel, miután több városban is robbanások hallatszottak, a hatóságok pedig arról nyilatkoztak, hogy a légvédelmi rendszerek irányából jön a hang, amelyek a beérkező rakétákat lövik le.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, Olekszij Arestovics a Facebookon azt írta, hogy több mint 100 rakéta érkezik több hullámban, így országszerte légiriadót kellett fújniuk – derül ki a The Guardian beszámolójából.

A Reuters tudósítója és a helyi média jelentése alapján Kijevben, Zsitomirban és Odesszában is robbanások hallatszottak, emellett Odessza és Dnyipropetrovszk régióiban áramszünetet jelentettek be, hogy minimalizálják az energetikai infrastruktúrában keletkező esetleges károkat.

A CNN szerint Vitalij Klicsko kijevi polgármester áram- és vízkimaradások lehetőségére figyelmeztette a helyi lakosságot, hozzátéve, hogy az egyik lezuhanó rakétadarab egy épületet is eltalált, így az lángra kapott.

„A gonosz orosz világ rakétákat lőtt ki Ukrajnára, hogy elpusztítsa a kritikus infrastruktúrát, és tömegesen ölje meg a civileket”

– írta Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a Twitteren.