Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

8-an haltak meg, miután az orosz rakéták lebombáztak egy kelet-ukrajnai buszmegállót

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videofelvételről készített képen egy orosz Hurrikán rakéta sorozatvetővel tüzelnek ukrán állásokra egy meg nem nevezett ukrajnai frontszakaszon 2022. augusztus 3-án. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 4. - 18:28

A hírek szerint Toretszk mellett Mikolajivot és Harkovot is megtámadták, ennek következtében többen megsérültek és lakóházak is megrongálódtak.

Pavlo Kirilenko, a donyecki területi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon közölte, miszerint 8 ember életét vesztette, emellett 4 megsérült a kelet-ukrajnai Toretszk városában, miután az oroszok egy buszmegállót bombáztak le.

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

Elmondása szerint a sebesültek között három gyermek is van, a támadás pedig épp akkor történt, amikor jelentős tömeg gyűlt össze az egyik tömegközlekedési megállónál – jelentette a The Guardian.

Az AFP beszámolója alapján a csapás nem sokkal azután következett be, hogy Kijev arra utasította a civileket, hagyják el a háború sújtotta Donyeck régiót, amely Moszkva kimerítő offenzívájával néz szembe az ország keleti részén.

Egyes ukrán tisztviselők szerint az orosz támadások továbbra is záporoznak a frontvonal közelében található városokra és településekre, a déli Mikolajiv polgármestere, Olekszandr Senkevics pedig elmondta, a kora reggeli offenzíva során több lakóház is megrongálódott.

Az északkeleti Harkov városának tisztviselői jelentették, hogy az orosz erők őket sem kímélték, ugyanis az Oroszország területéről indított rakéták ipari területeket találtak el, az elszenvedett veszteségekről azonban nem osztottak meg információt.