Újabb eszközzel próbálja meggyőzni Mbappét a PSG

Fotó: Unsplash/Abigail Keenan
not image

Kornis Vivien

2021. október 15. - 01:09

Bármit megtesznek, hogy a francia fővárosban tartsák a fiatal labdarúgót.

A PSG mindent megtesz azért, hogy megtartsa Kylian Mbappét és egy olyan verhetetlen csapatot állítson össze, ami nem sérti a Financial Fair Play szabályait. A Le Parisien szerint a francia főváros csapata 171 millió eurós tőkeemelést hagyott jóvá, ami a költségvetés számára 511 millió eurót jelent – számolt be az AS.com

A pénzügyi egyensúlyteremtés egyik legfontosabb célja, hogy enyhítse a Paris Saint-Germain által a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségeket, melyek 2020-ban elérték a 125 millió eurót, mára pedig csaknem megkétszereződtek. 

Egyelőre sem az UEFA, sem DNCG francia klubokat felügyelő testület nem fenyegette meg a fővárosi csapatot, mivel a számláikon az adósságaik rendezéséhez elegendőnél is jóval nagyobb összeg rendelkezésre áll – hangsúlyozta a lap. 

A Le Parisien szerint azonban a PSG célja mindemellett az is, hogy egyszer és mindenkorra meggyőzze Mbappét a szerződése megújításáról. Nem egyszerű a dolguk azonban, hiszen a Real Madrid és az ifjú francia sztárjátékos már hónapok óta kerülgeti egymást, és Mbappé kizárólag azért nem csatlakozott eddig a spanyol élvonalbeli csapathoz, mert szerződése szigorúan köti Párizsba. 

Alig több mint két hónap múlva Mbappé szabadon megkezdheti a tárgyalását a Real Madriddal, a francia fővárosi klub pedig azzal akarja meggyőzni a maradásról, hogy olyan költségvetést állítottak fel, amely legalább a következő két szezonra garantálja, hogy a csapat a Bajnokok Ligája győztese lehet.