Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Törökország még csak pontot sem szerzett az Európa-bajnokságon, biztos kiesők

Fotó: Pixabay
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A törökök nem lehetnek elégedettek a teljesítményükkel, miután még csak pontot sem tudtak szerezni a három mérkőzésen. Az utolsó meccsükön Svájc győzte le őket magabiztosan, akiknél még él a remény.

Mindkét csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, a két kör után pont nélküli törököknek már csak a harmadik helyre volt esélyük, az egypontos svájciak viszont még akár Waleset is megelőzhették volna, ám ehhez mindkét félnek sikerre volt szüksége.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A találkozón veszélyesebben kezdett a török válogatott, ám Seferovic villanásával Svájc gyorsan vezetést szerzett. A folytatásban remek volt az iram, és ehhez számos kapura lövés is társult, s a játékrész közepén a svájciak növelték előnyüket. A törökök ezek után nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében, helyzetekig is eljutottak, ám Yann Sommer többször is nagy bravúrral védett.

Rasszista inzultus érte a magyar-francián Mbappét és Benzemát, az UEFA vizsgálja az esetet

A második félidőben állandósult a svájci fölény, ennek ellenére a törökök voltak eredményesek egy tetszetős találat révén. A folytatásban is lendületes és eseménydús volt a meccs, amelyet Shaqiri második gólja döntött el. A csapatok a hajrában sem lassítottak, újabb gól viszont már nem született.

Forrás: MTI