Tömegmészárlást tervez Kim Dzsongun, minden disszidenst megölhetnek

MTI/EPA/KCNA/KCNA
not image

Kulcsár Péter

2021.július.22 - 06:40

Bennfentes források szerint Kim Dzsongun minden idők legnagyobb mészárlását hajthatja végre azokon a Kínából hazaszállított menekülteken, akik meg szerettek volna szökni Észak-Koreából.

Kína eddig összesen 50 menekültet küldött vissza Észak Koreába, a disszidensek között magas pozíciójú katonatisztek és a légierő pilótái is jelen vannak, esetükben halálbüntetéssel járhat a szökési kísérlet.

Miközben Észak-Korea és Kína határa a két ország konfliktusa és a koronavírus-járvány miatt zárva volt, rengetegen megpróbálkoztak a szökéssel, ám Phenjan minden erejét bevetette, hogy a disszidensek nagy részét visszajuttassa az országba – adta hírül az Express.

Az egyik neve elhallgatását kérő forrás a brit napilapnak adott nyilatkozatában elmondta, Dandong határváros egyetlen nap erejéig újranyitott, és fogadták a külföldről érkező vendégeket, akik között kizárólag észak-koreai menekülteket lehetett látni, akiket a hadsereg Kim Dzsongun kérésére visszavitt az országba.

A hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy ne sikerüljön lencsevégre kapni a történéseket, a környékbeliek azonban mégis végignézhették, miként hurcolják vissza az állampolgárokat a határon túlra, hogy aztán munkatáborokban kivégezzék őket hazaárulás miatt.

Az egyik, 30-as éveiben járó disszidens nőt Hopej tartományban fogták el annak köszönhetően, hogy a szomszédai megorroltak rá, amiért nem beszéli tökéletesen a nyelvet és komoly vagyont halmozott fel magának.

Másokat egyszerűen a titkosszolgálat kapott el, vagy fülest kaptak besúgóktól, akiknek kenőpénzt fizetett az észak-koreai kormány azért, hogy adjanak ki információkat a hollétükről.

A szemtanúkat szintén megfenyegették, hogy ha elárulják, mire készülnek a disszidensekkel, megölik őket, az igazságot viszont nem tudják a végtelenségig elhallgatatni, hála azoknak az embereknek, akik életüket kockáztatva számolnak be azokról az embertelen tettekről, amelyek a kommunista rezsim lelkén száradnak.