Tokió 2020: Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes lett a döntőben

Fotó: Lőrincz Viktor (pirosban) az egyiptomi Mohamed Metwally ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Lőrincz Viktor győzött és a döntőbe jutott. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 4. - 13:43

Már a döntő előtt biztos az újabb magyar érem, csak egy kérdés maradt, hogy az aranyban vagy ezüstben fog pompázni a birkózó nyakában.

Lőrincz Tamás kedden a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában stílusosan pályafutása utolsó mérkőzésén szerezte meg az aranyérmet. Egy nappal később a testvérén volt a sor, mivel ő is bejutott a fináléba a saját kategóriájában.

Ellenfele a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuk volt, akivel két esztendővel ezelőtt már megküzdhetett egy világbajnoki döntőben. Azon a mérkőzésen egy pont különbséggel kapott ki a magyar versenyző.

Ezek után adott volt a lehetőség a nagy a visszavágásra, ráadásul egy olimpiai fináléban. Sok magyar figyelhette feszülten a döntőt, különösen azután, hogy Tamás testvére 24 órával korábban felért a csúcsra.

Az első pontot Viktor kapta, ami jó előjel volt, bár az ukrán hamar fel tudott állni. Pár perccel később már 1-1 volt az állás, majd jött a rossz hír, és 5-1-re ment az ellenfél. Az eredmény már nem változott, így ezüstéremmel távozhat a kiváló magyar sportoló.