Tokió 2020: hatalmas siker, Lőrincz Tamás bejutott az olimpiai döntőbe

Fotó: A győztes Lőrincz Tamás, örül miután győzött az iráni Mohammedali Geraei ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 2-án. Lőrincz Tamás bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 11:36

A magyar birkózón nem tudott kifogni az iráni ellenfele, és aranyéremért küzdhet Tokióban.

Lőrincz Tamás nagyon keményen küzdött az olimpiai elődöntőben, ami egy végtelenül izgalmas mérkőzést hozott. A magyar birkózón nem tudott kifogni az ellenfele, bármennyire is harcolt.

Meglehetősen simának tűnt Lőrincz győzelme, 6-1-re is vezetett, amikor a bírók több alkalommal is iráni riválisának (Geraeit) javára ítéltek. Ezzel olyannyira szorossá vált a helyzet, hogy a végjáték előtt 6-5-re álltak a versenyzők.

Eleinte azt gondoltuk, hogy nem lesz különösebben miért izgulnunk, mert a magyar olimpikon magabiztos előnyre tett szert. Végül azonban kitartott, nem hagyta kicsúszni a kezei közül a győzelmet.

Így táncol Messi, megvan benne a ritmus

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy már biztos érmes, csak az a kérdés, hogy arany vagy ezüst lesz a nyakában. Közel tíz esztendővel ezelőtt a londoni olimpián második lett, most itt az újabb lehetőség arra, hogy begyűjtse az aranyat.

Lőrincz ellenfele a döntőben a kirgiz Mahmudov lesz, miután legyőzte az örmény Csaljant.