Tojásnak tűnő tárggyal dobták meg Emmanuel Macront – videó

Fotó: Párizs, 2021. szeptember 17. Emmanuel Macron francia elnök a következõ generációs nagy sebességû vonat (TGV) életnagyságú makettje elõtt beszél a párizsi Lyoni pályaudvaron 2021. szeptember 17-én. Az új szuperexpressz ünnepélyes bejelentésével az elsõ TGV-vonal 1981. szeptember 27-i indításának 40. évfordulójáról is megemlékeztek. MTI/AP pool/Michel Euler
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 27. - 15:31

Egy fiatal férfi egy főtt tojásnak tűnő objektummal dobta meg Emmanuel Macron francia elnököt, aki egy Lyonban megrendezett vendéglátóipari, idegenforgalmi és élelmiszeripari üzleti kiállításon vett részt.

Macron éppen egy pavilonban üdvözölte az embereket és többekkel kezet fogott, miközben a biztonsági szolgálat és a rendezvényen résztvevő újságírók vették körbe. A Lyon Mag helyi hírportál felvételén látható, hogy egy jelenlévő egy kis kerek tárggyal dobja meg a francia elnökön, mely lepattan a bal válláról. 

A maszkot viselő Macron meglepetten nézett az említett tárgyat elhajító fiatalember irányába, mielőtt biztonsági szolgálata közbelépett. Az elnök egyik testőre a kezével eltakarta Macron arcát – számolt be az RT.

Azt is rögzítették, hogy a biztonsági szolgálat elfog egy ismeretlen személyazonosságú fiatal férfit, aki feltételezhetően eldobta a tárgyak, miközben azt kiabálta, “Viva la revolution!”, vagyis “Éljen a forradalom!”. Indítékai jelenleg tisztázatlanok. 

A Lyon Mag szerint a tárgyat eredetileg főtt tojásnak vélték, de ez az információ egyelőre megerősítésre vár.

A francia sajtó arról számolt be, hogy az incidens ellenére Macron közölte kíséretével, hogy hajlandó beszélgetni a támadójával. “Ha mondanivalója van, jöjjön, és mondja meg” – idézte az elnököt a Le Parisien. 

Júniusban Macront egy fiatalember megpofozta egy dél-franciaországi turnéja során, a támadót nem sokkal később szabadságvesztésre ítélték. Nemrég szabadult. 2017-ben az akkor még elnökjelölt Macront egy mezőgazdasági vásáron tojással dobták meg Párizsban.