Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Több száz futballhuligánt állítottak elő a Marokkó – Franciaország elődöntő után

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/STEPHANIE LECOCQ
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Csak Belgiumban több mint kétszáz embert tartóztattak le a szerda esti zavargásokat követően.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtöki beszámolója szerint Brüsszelben 213 embert állítottak elő, mert rátámadtak a rendőrökre.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Rendőrségi tájékoztatás szerint a zavargások a belga főváros központjában, valamint a közeli déli pályaudvar környékén voltak a legerősebbek. Tömegek gyűltek össze a főként marokkói hátterű lakosságnak otthon adó Molenbeek és Anderlecht nevű városrészekben is. A rendzavarók kukákat és robogókat gyújtottak fel, valamint pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendőrök felé. A rendfenntartók vízágyúval és a könnygázzal válaszoltak.

Az észak-belgiumi Antwerpenben nyolcvanöt embert, köztük húsz kiskorút állítottak elő az utcai zavargások során. Az előállításokat a közrend megzavarása, rendőrségi járművek rongálása, petárdák dobálása miatt rendelték el – közölte a belga rendőrség.

Hollandiában szintén szurkolók vonultak az ország több nagyvárosának utcáira a marokkói válogatott szerda esti vereségét követően, sérülésekkel járó atrocitás azonban nem történt.

A Dutch News című angol nyelvű holland hírportál beszámolója szerint Amszterdam Osdorp nevű kerületében három fiatalt állítottak elő tűzijáték dobálása miatt, ugyanitt rohamrendőrök egy körülbelül 100 fős csoportot oszlattak. Rotterdamban a szurkolók tűzijátékokat és füstbombákat gyújtottak, itt 14 embert állítottak elő, míg a holland főváros, Hága Schilderswijk nevű kerületében két embert vontak rendőrségi intézkedés alá petárdák és tűzijáték dobálása miatt.

Az NlTimes hírportál kedden azt írta, hogy négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a Franciaország-Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki.

MTI