Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Szijjártó szeretné tudni, hol vannak a hivatásos károgók és jajveszékelő újságírók

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

És persze a külügyminiszter az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, a liberális kormányok miniszterei, valamint a brüsszeli bürokraták holléte felől is érdeklődik, amikor Ausztria él a vétójogával. 

Természetesen tudjuk, hogy az európai értékek szerint a vétó intézménye rossz, hiszen az csak meggátolja az Európai Uniót, hogy egységesen lépjen fel a céljai érvényesítésének érdekében, még akkor is, ha ez egy-egy tagállam rovására történik. 

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

Halljuk mindezt akkor, amikor Magyarország él ezen jogával, még akkor is, amikor Orbán Viktor közli, hogy abban az esetben, ha az EU átlépné Magyarország vörös vonalát, a vétóhoz fog nyúlni, most pedig már azt is tudjuk, hogy a brüsszeli bürokraták nem szeretnék, ha „vétókráciává” alakulna az Európai Unió. 

A nyugat-balkáni útvonal az osztrák érvelés alapja 

A helyzet viszont az, hogy egyre több jelét adja a baloldali-liberális-progresszív mainstream, hogy nem európai értékekről van szó valójában, hanem kettős mércéről, amelyet mi, itt, Magyarországon tökéletesen érzünk. 

Történt ugyanis, hogy csütörtökön arról döntöttek az EU-tagállamok Brüsszelben, hogy Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozhasson-e a Schengen-övezethez, amely során Ausztria és Hollandia is vétózott.

Karner osztrák kancellár szerint mindez azért történt, hogy rábírják az EU-t, hogy jobban ellenőrizze a balkáni útvonalat, hogy ott ne jöhessenek be az Unió területére illegális migránsok. 

Bécs érvelése szerint a schengeni övezet már most sem képes megbirkózni a nyugat-balkáni irányból érkező migráció kezelésével, viszont az a kijelentés némileg sántít, ugyanis az említett migrációs útvonal mind Romániát, mind Bulgáriát kikerüli. 

Szijjártó Péter arra mutatott rá azonban, hogy „Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, holott mindketten megérdemelték volna, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében”. 

„Akkor mégis miért nem csatlakozhattak? Nos, azért, mert egy-egy tagállam – Ausztria illetve Hollandia – megvétózta a csatlakozásukat. Mindenki más támogatta” – írta a közösségi oldalára. 

„A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását”

A külügyminiszter nem finomkodott, amikor feltette a kérdéseit azzal kapcsolatban, hogy most akkor lehet-e vétózni, avagy sem, utalva arra, hogy a liberális fősodor már nem is rejtegeti, hogy milyen kettős mércét alkalmaz a tagállamok tekintetében. 

Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének posztját érdemes a továbbiakban egy az egyben közölni: 

„S hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei??? 

Hasonlítsuk össze ezt a mostani csendet azzal a hangzavarral, ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban. 

A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van…”