Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

Még legalább két hónapig börtönben marad Eva Kaili

A hatóság döntése értelmében továbbra sem védekezhet szabadlábon az európai uniós korrupciós botrányának egyik fő gyanúsítottja.

...svg content...FOtó: A marokkói parlament rabati épületében készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyeztek Belgiumban 2022. december 11-én. MTI/EPA/Dzsalal Morsidi
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A belga hatóságok két hónappal meghosszabbították az Európai Parlament volt alelnökének, Eva Kailinak az előzetes letartóztatását, aki a marokkói és katari vesztegetési botrány fő gyanúsítottjai között van.

Eva Kaili görög képviselőt, akit az ügy december eleji kirobbanása után leváltottak az Európai Parlament alelnöki tisztségéből, csaknem három hónapja tartják fogva egy belga börtönben, és csak korlátozottan láthatja 24 hónapos kislányát is. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Partnerét, Francesco Giorgit , aki szintén a korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja, a belga hatóságok február végén engedték ki az őrizetből, majd házi őrizetbe helyezték. Giorgi, aki egyben Pier Antonio Panzeri, a botrány miatt őrizetbe vett volt európai parlamenti képviselő asszisztense is volt, két és fél hónapot töltött fogságban.

A bíróság egy hónappal meghosszabbította Marc Tarabella volt belga képviselő fogva tartását is, őt alig több mint három hete vették őrizetbe, miután a rendőrség átkutatta banki széfjét.

A tavaly december elején kirobbant ügy kapcsán a nyomozók több címen, köztük belgiumi, olaszországi és görögországi lakásokban illetve irodákban is tartottak házkutatást, emellett 1,5 millió euró készpénzt, számítógépeket és mobiltelefonokat is lefoglaltak.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.