Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Enyhít az EU – könnyebben juthatnak a segélyszállítmányok Szíriába

A döntés értelmében az eddiginél egyszerűbbé válik a segélyszállítmányok Szíriába történő eljuttatása.

...svg content...Fotó: A Humane Society International (HSI) nemzetközi állatvédő szervezet amerikai önkéntesei épületromokból kimentett szukát és öt kölykét viszik az állatok jogait védő törökországi szövetség, a HAYTAP tábori kórházába a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 20-én. A HAYTAP munkatársai ezidáig mintegy hétszáz sebesült és nélkülöző házi kedvencről gondoskodtak a földrengés sújtotta térségben, ahonnan a hontalanná vált állatokat eljuttatják az ország egyéb részeiben élő befogadókhoz. A több mint 45 ezer emberéletet követelő február 6-i földmozgások lakóépületek ezreit döntötték romba Törökország délkeleti és Szíria északi részén. MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

Az EU ideiglenesen enyhítette a Szíriával szembeni szankciókat, hogy megkönnyítse a segélyek eljuttatását a február 6-i földrengések által súlyosan érintett országba.

A döntés értelmében a humanitárius szervezeteknek többé nem kell előzetes engedélyt kérniük a tagállamoktól ahhoz, hogy segélycsomagokat szállítsanak vagy szolgáltatásokat nyújtsanak a szankciók által érintett szervezeteknek. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Az intézkedés hat hónapig tart, a döntés meghozatalakor pedig figyelembe vették a szíriai humanitárius válság súlyosságát, amelyet a február 6-i földrengések csak még tovább súlyosbítottak.

Az EU hangsúlyozza, hogy a tagállamok az évek során eddig 27,4 milliárd euró értékben küldtek adományokat Szíriába, valamint a a szíriai menekülteket befogadó szomszédos országokba.

A földrengéseket követően az EU 3,5 millió eurót biztosított Szíria sürgős humanitárius szükségleteinek kielégítésére.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.