Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
465,69 Ft
Bitcoin
57,603 $

Nagy lépést tesz a TikTok a bizalom elnyerése érdekében

A kínai vállalat egy új fejlesztéssel és partneri megállapodással nyugtatná a kedélyeket Európában.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A TikTok gőzerővel dolgozik azon, hogy az európai felhasználók adatai ne kerüljenek Kínába. A közösségi médiaplatform ezzel többek között az Európai Bizottság és az Európai Parlament intézkedéseire reagál, amelyek megtiltották az applikáció munkaeszközökön történő használatát.

A ByteDance kínai technológiai vállalat tulajdonában lévő TikTok azóta került össztűz alá, hogy a vállalat elismerte, egyes alkalmazottak hozzáférhettek a felhasználók adataihoz az Egyesült Államokban és Európában. Ennek hatására egyre több kormány és parlament tiltja be a TikTokot az alkalmazottak munkahelyi telefonjain és más üzleti eszközein az adatlopástól és kémkedéstől való félelem miatt. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Úton a megoldás?

Theo Bertram, a TikTok európai közpolitikáért felelős alelnöke elismerte, hogy a nyugati kormányok körében „valódi aggodalmak” vannak Kínával kapcsolatban.

„Úgy gondolom, hogy ennek okán nagyobb a kötelezettségünk, hogy bemutassuk, hogyan biztosítjuk a felhasználók adatait”, mondta.

Elmondása szerint a TikTok ezért Európában is hasonlóan fog eljárni, mint az Egyesült Államokban, abban az országban, ahol a TikTokot sok tisztviselő már mobiltelefonján és táblagépén sem használhatja. Az ottani megoldás az lett, hogy megállapodást kötöttek az Oracle-lel, amely biztosítja, hogy az amerikai felhasználók adatait az Egyesült Államokban található szervereken tárolják, és azok nem hagyják el az országot.

Új adatközpont, új partner

„Három új adatközponton dolgozunk, és egy partnerrel is együtt fogunk működni”, mondta Bertram az európai megközelítésről, anélkül, hogy megnevezte volna a partnert, vagy további részleteket közölt volna.

A TikToknak mintegy 150 millió felhasználója van Európában, ebből 25 millió az Egyesült Királyságban. Az alkalmazásnak világszerte több mint egymilliárd felhasználója van.

Friss hír a vállalat háza tájáról, hogy külső nyomásra a képernyőidőt is limitálta, amely döntés a fiatalok kijelző előtt töltött idejét hivatott csökkenteni.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.