Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az Európai Bizottság ugyan letiltotta alkalmazottait a TikTokról, van egy kiskapu

Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Precedenst teremtő döntést hozhatott az Európai Bizottság, amikor eltiltotta alkalmazottait az applikáció céges eszközökön történő használatától.

Az Európai Bizottság biztonsági okokból megtiltotta alkalmazottainak a kínai TikTok közösségi platform használatát, mindez pedig újabb példa a Peking és a Nyugat közötti növekvő feszültségre, írja a Politico.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A nyugati kormányokat egyre inkább riasztják azok a bizonyítékok, amelyek szerint a kínai technológiai vállalatok segítenek a kommunista pártnak és hírszerző szolgálatainak hatalmas mennyiségű adatot gyűjteni világszerte, különös tekintettel a fontos politikai és biztonsági célpontokra.

Egy magas rangú tisztviselő a Politicónak elmondta, hogy csütörtök reggel minden alkalmazottat arra utasítottak, hogy távolítsa el a TikTokot a munkaeszközeiről. Fontos kiegészítés ugyanakkor, hogy személyes eszközeiken megtarthatják az alkalmazást, amennyiben minden munkával kapcsolatos alkalmazást törölnek róla.

Más európai intézmények, köztük az EU Tanácsa és az Európai Parlament valószínűleg követni fogják a Bizottság lépését és betiltják a kínai alkalmazást, az EP-nek azonban vélhetően több időre lesz szüksége egy hasonló szabály bevezetéséhez.

A TikTok-ra vonatkozó hasonló tilalom már érvényben van az Egyesült Államokban, miközben bizonyos területeken Hollandia is fontolgatja az alkalmazás használatának betiltását.