Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
465,69 Ft
Bitcoin
57,603 $

Folytatódik a brüsszeli korrupciós botrány, két újabb nagy név merült fel

Az Andrea Cozzolino ellen kiadott elfogatóparancsban két nő nevét is megemlítették, mint akiknek köze lehet az ügyhöz, s állítólag már ellenük is nyomoznak a hatóságok.

...svg content...Fotó: Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án. Az előző nap az illetékes belga ügyészség kérte a parlament két szocialista párti képviselőjének, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az Európai Parlament alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy tűnik, folytatódik a brüsszeli korrupciós botrány, mivel a belga ügyészség két újabb nagy névre terjesztheti ki a nyomozást, s itt az Európai Parlament emberi jogi albizottságának korábbi vezetőjéről, Maria Arenáról és az olasz EP-képviselő Alessandra Morettiről van szó.

A Világgazdaság szerint Arena neve a kezdetektől fogva felmerült a botrányos ügyben, hiszen az egész az ő bizottságától indult, s ezer szállal kötődtek hozzá a tavaly letartóztatott képviselők, ám egészen mostanáig érinthetetlennek tűnt. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A Politico megszerezte az olasz európai parlamenti képviselő, Andrea Cozzolino ellen kiadott elfogatóparancsot, amelyben mindkét nő nevét megemlítették, mint akiknek köze lehet az ügyhöz, s állítólag már ellenük is nyomoznak a hatóságok.

A nyomozók szerint Arena és Moretti is tagja volt annak a négyesnek, amelyben Cozzolino és a szintén letartóztatott belga EP-képviselő, Marc Tarabella is benne volt, ők együtt dolgoztak Pier Antonino Panzeri európai parlamenti képviselővel, aki az összes szálat összefogta.

Panzeri jelenleg börtönben van, de több hír is szárnyra kapott, miszerint vádalkut kötött információkért cserébe, s az ő telefonján talált üzenetekből sikerült a belga hatóságoknak felvázolniuk a hálózatot.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.