Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Csodagólok és döntetlen a Kamerun-Szerbia meccsen Katarban

Fotó: EPA/Tolga Bozoglu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egészen őrületes meccset játszott egymással Kamerun és Szerbia, mialatt csodagólok is születtek.

Talán nem sokan gondolták volna, hogy Szerbia és Kamerun egymásnak feszülése ennyire élvezetes lesz, még akkor sem, ha két nagyon más stílusú csapat futott ki a pályára Katarban. Miután mindketten vereséggel nyitották a világbajnokságot, ez egy élet-halál harc volt számukra, és ennek megfelelően is vágtak neki a találkozónak.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Összességében az első félidőben több minden történt, mint egyes mérkőzésen együttvéve. A szerbek jól kezdtek, igyekeztek folyamatos nyomás alá helyezni az ellenfelüket, de Kamerunt sem kellett félteni.

Olyannyira nem, hogy egy szögletkombináció végén Castelletto a 29. percben vezetéshez juttatta az afrikai csapatot. Hatalmas volt az öröm a pályán, régóta vártak erre a pillanatra, hogy Kamerun újra előnybe kerüljön egy világbajnoki mérkőzésen.

Ez az öröm nem tartott sokáig, mert Pavlovic ügyes fejjátékának köszönhetően közvetlen az első félidő lefújása előtt kiegyenlített. Az igazi sokk csak ezután következett a kameruni csapat számára, amikor szinte fordulásból Milinkovic-Savic lövése is beakadt, így gyakorlatilag percek alatt fordítani tudott Szerbia.

Ha az első félidőre azt mondtuk, hogy nagyszerű volt, akkor a második egyenesen szenzációs, a világbajnokság egyik legjobbja. Az 53. percben Mitrovic már két gólra növelte a szerbek előnyét, miközben szó szerint kipasszolták az ellenfelet, parádés volt a jelenet. Ekkor úgy tűnt, hogy Kamerun számára ez a hajó elúszott, hiába volt hátra még sok idő.

Aboubakar azonban a 64. percben meglőtte a világbajnokság csodagólját. Először egy parádés cselt mutatott be a kapuval szemben állva, majd a finom mozdulat után szimplán átemelte az érkező kapust. Először lest jeleztek, majd a VAR segítségével megadták a gólt, és jöhetett a nagy ünneplés.

Két perccel később megint Kameruntól volt hangos a nézőtér, mert Choupo-Moting kiegyenlített, amivel még inkább megadta a hangulatot a folytatásra. Egészen hihetetlen percek voltak ezek, mint az első félidő végén. Szerbia a rendes játékidő végén újra megszerezhette volna a vezetést, nem a kapuson múlott, aki csak nézte, ahogyan elszáll a labda a bal felső mellett.

Két lejátszott mérkőzést követően Kamerun és Szerbia csak 1 pontos a csoport végén, míg Brazília és Svájc 3 ponttal a neve mellett várja az egymás elleni mérkőzést.