Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,79 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
68,194 $

Bárki megszerezheti Lionel Messi első, szalvétára írt szereződését

Árverésre kerül a Lionel Messi karrierjének kezdetét jelentő első szerződés, melyet egy éttermi szalvétára írtak.

...svg content...Fotó: EPA/CJ GUNTHER
Style

Kiss László

Szerkesztő

Lionel Messi első, szalvétára írt barcelonai szerződését a Bonhams aukciósház bocsátja online árverésre május 8. és 17. között, szakértők szerint pedig a befolyt vételár akár a 350 ezer eurót is meghaladhatja, írja a Sky News.

A jelenleg még Messi ügynöke, Horacio Gaggioli által birtokolt különleges sportrelikvia az elmúlt hónapokban Párizst, New Yorkot és Londont is megjárta, hogy az érdeklődők személyesen is szemügyre tudják azt venni. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Érdekes módon a szóban forgó – az azóta történteket figyelembe véve nagy jelentőségű – dokumentum valójában egy darab szalvéta, amelyre 2000. december 14-én Carles Rexach, a Barcelona akkori technikai igazgatója firkantotta fel Messi leszerződtetésének feltételeit.

2000-ben született a megállapodás

„Barcelonában, 2000. december 14-én, Mingelli és Horacio úr jelenlétében, én, Carles Rexach, az FC Barcelona technikai igazgatója felelősségem tudatában és az ellenkező véleményekkel szemben vállalom, hogy leszerződtetem Lionel Messit a kikötött feltételek szerint” – olvasható a szalvétán.

A történet szerint Rexach egy próbajáték megtekintése után rögtön döntött a mindössze 13 éves tehetség leigazolásáról, a klub vezetősége azonban még hezitált. A fő problémát az jelentette, hogy akkoriban még nagyon ritkán fordult elő olyan, hogy európai klubok ennyire fiatal külföldi játékosokat igazoljanak.

December 14-én aztán ultimátumot kapott a Barcelona Messi leigazolása kapcsán, és mivel gyorsan kellett cselekedni, a szerződés főbb pontjai végül egy szalvétára kerültek feljegyzésre, amit egy jelentős összegért cserébe hamarosan bárki megszerezhet.

Ami azóta történt, az pedig már történelem, hiszen minden futballszerető tudja, hogy Messiből a világ egyik, hanem a legjobb játékosa vált, barcelonai karrierje során pedig nem kevesebb mint 672 gólt szerzett, miközben csapatát 10 La Liga-trófeához is hozzásegítette