Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

5150 helyett 1000 forint lehet az egynapos autópálya-matrica

Már „csak” a parlamenti többség kell hozzá.

...svg content...MTI Fotó: Bruzák Noémi
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index közlése szerint a Jobbik-Konzervatívok benyújtottak egy határozati javaslatot, mely szerint az 5150 forint helyett a jövőben csak 1000 forintot kellene fizetni az egynapos autópálya-matricáért. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága már megszavazta az indítványt, így már csak a parlamenti többség kell az elfogadásához.

Mint ismert, a Jobbik már évek óta próbálta meggyőzni a kormányt az egynapos matrica bevezetéséről, ám végül egy európai uniós irányelv hozta meg a sikert. Eddig minimum 10 napos matricát kellett megvásárolni az autópálya-használathoz, mivel nem volt kisebb, ám ezt érthető módon nagyon sokan igazságtalannak érezték. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Az egynapos autópálya-matrica ára pedig eredetileg 5150 forint lenne, ám a Jobbik szerint ez túl nagy terheket róna a magyar családokra, ezért elfogadhatatlannak tartják. Az Indexhez eljuttatott sajtóközleményükben úgy fogalmaztak:

„Ezért határozati javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy a díjfizetés ellenében használható gyorsforgalmi útszakaszokra megváltható napi jogosultság ára legfeljebb 1000 forint legyen a személyautóra és a motorkerékpárra vonatkozó díjkategóriákban, ezzel valódi segítséget nyújtva a közlekedőknek.”

Az Országgyűlés Gazdasági bizottságában kedden a fideszes többség is támogatta a javaslatot, ami azt jelenti, hogy a plenáris ülés elé kerülhet az indítvány. Innentől pedig a parlamenti többségen múlik, hogy jön-e az olcsó egynapos autópálya-matrica.