Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

Benjamin Thomas nyerte a Giro d’Italia kerékpáros verseny ötödik szakaszát, míg Valter Attila egy bukás miatt jelentősen visszacsúszott  az összetettben.

...svg content...Fotó: Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni időfutamon a Batthyány térnél, a Bem rakparton 2022. május 7-én. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek első három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Giro d’Italia ötödik szakaszán ismét egy francia kerékpáros diadalmaskodott, Benjamin Thomas volt ugyanis a leggyorsabb a Genova és Lucca közötti 178 kilométeres etapon, ahol sprintbefutóban verte meg riválisait.

A 28 éves Thomas pályakerékpárban már négyszeres világbajnok, háromhetes körversenyben ugyanakkor most szerezte első szakaszsikerét, miután a sprintben megelőzte a dán Michael Valgrenet és az olasz Andrea Pietrobont.

Eközben az összetett éllovasok egyformán teljesítették a szakaszt. A kétszeres Tour de France-győztes szlovén Tadej Pogacar és fő riválisai 11 másodperces hátránnyal zártak, így Pogacar megőrizte vezető helyét. Előnye 46 másodperc Geraint Thomasszal, illetve 47 Daniel Martínezzel szemben.

A nap azonban nem telt zökkenőmentesen minden versenyző számára. Valter Attila a cél előtt körülbelül 26 kilométerrel viszonylag nagyot bukott, a közvetítés alapján pedig a sérülést sem lehet kizárni, ám végül cserekerékpárt kapott és a 165. helyen ért célba. Az összetettben így a 61. pozícióba csúszott vissza, hátránya csaknem 18 perc Pogacarral szemben.