Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

A szaúdiak nem titkolt célja a lehető „legjobb minőségű” játékosok megszerzése

Ez eddig is nyilvánvaló volt, hiszen olyan neveket sikerült jelentős összegekkel meggyőzni, mint Ronaldo, Benzema, vagy éppen Neymar.

Fotó: MTI/EPA
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ESPN jelentése szerint Michael Emenalo, a Szaúdi Pro Liga (SPL) futballigazgatója kijelentette, a szaúdi klubok kizárólagosan a „legmagasabb szintű” játékosok szerződtetésére fognak törekedni, hogy januárban csatlakozhassanak Cristiano Ronaldóhoz, Neymarhoz és Karim Benzemához.

Hozzátette, a nyári 972 millió dolláros költekezésük után a szaúdi csapatok pontosan „azt kapták, amire szükségük van”. Eközben pedig vészesen közeledik a januári átigazolási időszak, a szaúdiak pedig már most bővítik listájukat. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

A közel-keleti csapatokat már kapcsolatba hozták a Manchester United játékosaival, Jadon Sanchóval és Raphaël Varanével, míg a bajnok Al Ittihad várhatóan újabb ajánlattal tér vissza Mohamed Salahért, miután szeptemberben elutasították a Liverpool csatáráért tett 150 millió fontos ajánlatot.

Emenalo, a Chelsea és az AS Monaco korábbi futballigazgatója azonban állítja, „elmúltak azok az idők”, amikor a szaúdi klubok több játékost is szerződtetnek egy átigazolási időszakban:

„Remélem, hogy a január nem lesz nagyon zsúfolt, mert úgy gondolom, hogy az elvégzett munka elég érdekes és agresszív volt, és a legtöbb klubnak, úgy vélem, már megvan, amire szüksége van. Remélhetőleg a figyelem most a csapaton belüli munkára fog fordulni, hogy eddzük ezen játékosokat, és időt adjunk nekik az alkalmazkodásra és a teljesítményre.”

Emenalo azonban azt is hangsúlyozta:

„Azt hiszem, elértük, amit el akartunk érni, vagyis hogy megvetettük a lábunkat a piacon és agresszívan versenyezzünk. De mindezt úgy akartuk megtenni, hogy közben a liga minden egyes klubjának lehetőséget adtunk a fejlődésre. Úgy vélem, ezt sikerült elérnünk.”