Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Szaúd-Arábia királya munkaszüneti napot rendelt el az Argentína elleni győzelem után

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/YAHYA ARHAB
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Szalman szaúdi király nem aprózza el az ünneplést, holnap Szaúd-Arábia nem megy dolgozni.

Őfelsége közleményt adott ki az Argentína ellen aratott 2-1-es győzelmet követően. Szalman király utasítása alapján a szerdai napon mindenki szabadnapot kap az országban, hogy megünnepelhessék a diadalt.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A király az állami és a magánszektor minden alkalmazottjára vonatkozóan, valamint az oktatás minden szintjén munkaszünetet rendelt el. A szaúdi nemzeti csapatnak a keddi volt a világbajnokságokon valaha elért legnagyobb bravúrja.

Habár az oroszországi tornát is győzelemmel zárták Egyiptom ellen, Argentína azért jóval nagyobb falatnak tűnt, azonban a második félidőben hátrányból fordított Szaúd-Arábia, Messiéknek pedig nem volt válaszuk a két bekapott gólra.

Szaúd-Arábia ezzel negyedik győzelmét könyvelhette el a világbajnokságokon, a csoportból mindössze egyszer, 1994-ben sikerült továbbjutniuk, akkor Marokkót és Belgiumot is felülmúlták, a legjobb 16 között Svédország búcsúztatta őket – írja a The Athletic.

Legsúlyosabb vb-vereségüket a 2002-es, Japán és Dél-Korea által rendezett tornán szenvedték el, Németországtól 8-0-ra kaptak ki. Hogy sikerül-e megismételni a 28 évvel ezelőtti bravúrt, az továbbra sem biztos, az viszont igen, hogy ma óriási lépést tettek a továbbjutás felé.