Megvan a PSG B-terve, ha Mbappé távozik

Sergino Dest, a Barcelona (b) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2021. február 16-án. MTI/EPA-EFE/Alberto Estevez
not image

Nagy Noel

2021.május.15 - 17:29

A Paris Saint-Germain továbbra is Kylian Mbappé válaszára vár, hogy hajlandó-e meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, ám a sajtóértesülések szerint elkészítették a maguk B-tervét.

Kylian Mbappé kisebb szappanoperába került a PSG csapatával, ugyanis hónapok óta húzódó ügyként még mindig nem jelentette ki konkrétan, hogy meghosszabbítja-e a kontraktusát a párizsi klubbal, avagy sem.

Leonardo, a PSG sportigazgatója és a klub vezetősége egyre türelmetlenebb Mbappé kapcsán, akinek 2022 nyarán jár le a szerződése. Azért szeretnék, ha minél hamarabb megszületne a döntés, mert amennyiben a fiatal francia távozás mellett dönt, még most nyáron kell értékesíteniük, ha pénzt akarnak látni belőle.

Az ESPN értesülései szerint pedig mindaddig, amíg ez a hercehurca ment, a párizsiak elkészítettek egy B-tervet arra az esetre, ha Kylian Mbappé távozás mellett dönt. Amennyiben eligazol a francia, úgy Mohammed Szalah lehet az, akivel pótolják.

A 28 éves egyiptomi támadónak még két év van hátra a kontraktusából, és állítása szerint még a klub nem kereste meg új szerződéssel. Szalah idén is nagy formát mutatott a számok alapján, ugyanis 33 meccsen 21 gólt és 4 asszisztot szerzett.

Szalah már négy éve, 2017 nyarán igazolt Liverpoolba az AS Roma csapatától 42 millió euró ellenében, és világklasszissá fejlődött Jürgen Klopp kezei alatt. Amennyiben a Liverpoolnak nem sikerül kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligájába, úgy elképzelhető a távozása.

Klopp nemrégiben kijelentette, hogy nem szeretné, ha a klub bármelyik támadóját is eladná és a vörösök állítólag 80 millió font alatt szóba sem állnak a kérőkkel. Mauricio Pochettino, a PSG edzője azonban nagy rajongója az egyiptominak, így külön kérésére ajánlatot tehetnek érte.