Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Szabadka is korlátozások mellett döntött a közvilágítás és díszkivilágítás kapcsán

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 30. - 00:45

A tervezett intézkedések éles ellentétben állnak a helybeliek véleményével, akik a városközponton kívül nem érzik magukat biztonságban esténként.

A közigazgatási hivatal közleménye alapján a jelenlegi energetikai helyzettel, valamint a Bányászati ​​és Energiaügyi Minisztérium ajánlásaival összehangban, továbbá a közvilágítási energiamegtakarítási tervre való tekintettel Szabadkán is megkezdték az energiatakarékossági terv kidolgozását.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Mindez számos intézkedést tartalmaz, többek között a közvilágítási lámpák 33%-ának lekapcsolását Szabadka Város Önkormányzatának területén, mégpedig minden mérési ponton, kivéve a kereszteződésekben lévő lámpákat.

Az ünnepekre vonatkozóan ez azt jelenti, hogy az újévi díszkivilágításnál kevesebb díszt helyeznek ki, amelyek jóval kevesebb napon át fognak világítani, emellett több más épület és intézmény kapcsán is hasonló döntésre jutottak – közölte a Szabad Magyar Szó.

A villamosenergia észszerű felhasználása a cél, ám a polgárok több helyen is félnek esténként

A városháza díszkivilágítását is lekapcsolják a közvilágítási rendszerről, mint ahogyan a városi könyvtárét, a Benetton, a Lilly és a Ravell üzletekét. Ám ez a szabadkai Köztársaság tér 16. szám alatti épületére, a sportpályák megvilágítására, illetve néhány templomra és temetőre is vonatkozik.

A közvilágítás kikapcsolásának időpontja hajnal előtt 30 percre van beállítva a Szabadka Város Önkormányzatához tartozó összes helyi közösségben, s ez is annak az intézkedésnek a részét képezi, amelyben a városvezetés a villamosenergia észszerű felhasználását tűzte ki célul.

A Napi.hu szerint azonban több szabadkai polgár is arról nyilatkozott a Magločistač szerkesztőségének, hogy a sötétebb utcákat nem tartják elég biztonságosnak esténként, különösen a városközponton kívül eső részeket, ami aggodalomra ad okot.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.