Sértő értékelést távolított el a TripAdvisor az auschwitzi koncentrációs tábor oldaláról

Fotó: Karsten Winegeart/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021.május.9 - 13:10

Az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor komplexumának helyszíne gyakran válik olyan események célpontjává, melyek sokszor érzéketlenek, de számos esetben szándékosan sértőek.

A lengyelországi Auschwitz Múzeum nemrég jelentette be, hogy a TripAdvisor eltávolított egy sértő értékelést, amiért sokáig harcoltak – írja a Sputnik News.

Nagyon jó hely! Az újszülött babáimmal teszteltük a kamrát, de deformálódva jöttek ki. De szórakoztató élmény volt az egész család számára – írta egy névtelen személy az Auschwitz Múzeum oldalára a TripAdvisoron. 

A nácik által épített koncentrációs és haláltáboron megtalálható Auschwitz Múzeum már korábban jelentette az utazási weboldalnak a szöveges értékelést, a TripAdvisor azonban visszautasította az eltávolításról szóló kérésüket azzal, hogy az antiszemita megjegyzés megegyezik az alapelveikkel, így továbbra is nyilvános marad.

Úgy tűnik, meggondolta magát az oldal és törölték az értékelést a platformról, a Times of Israel kérdésére közölték, hogy bár az első felülvizsgálaton nem tártak fel problémát a szöveggel kapcsolatban, később mégis úgy azonosították, mint intoleranciát hirdető minősítés.

A TripAdvisor sajnálatát fejezte ki mind az Auschwitz Múzeum, mind a zsidó közösség felé az első tévedésükért.