Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Rusvai elmondta, mennyivel több az oltottak esélye az oltatlanokkal szemben

Fotó: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 13-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rusvai Miklós a hétfő reggel adott interjújában arról is beszélt, hogy mik az esélyeik az oltatlanoknak az oltott emberekkel szemben.

Mivel még mindig sokan vannak, akik nem vették fel az oltásukat, vagy csak egyszer tették ezt meg, hosszú hónapokkal ezelőtt, a negyedik hullám egyre inkább érezteti a hatását.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Sokan kerülnek kórházba azok közül, akik oltatlanok, és nem mindenkin lehet már segíteni a súlyos állapota miatt. Rengeteg olyan eset van, amikor az oltás megmenthette volna az ember életét, de a beteg nem élt a lehetőséggel, és nagy árat fizetett ezért.

Az életünknél nincs nagyobb ár, és Rusvai Miklós is kiemelte az oltás fontosságát a Mokkának adott interjújában. Arról is beszélt, hogy egy oltottnak hányszor nagyobbak az esélyei a vírussal szemben.

„Az alapvetés az, hogy mindenki fertőződik, tehát előbb-utóbb mindenki megkapja ezt a vírusfertőzést, mert ez már csak olyan, egy cseppfertőzés gyorsan terjed.” – mondta az interjújában Rusvai.

Rusvai elárulta, meddig fogja oltatni magát

„Az is megkapja, akinek három oltása van, és félreértés ne essék, és lehet, hogy rossz, amit mondok, de 80 év fölötti, magas vérnyomású, cukorbeteg, túlsúlyos, hiába kapott három oltást, akkor is sokkal rosszabbak az esélyei, mint annak, aki egészséges, és akár nem is kapott oltást, de mondjuk 25-30 éves.”

„Sajnos az oltás csak az azonos kategóriában ad egy plusz esélyt, tehát egy másik 80 éves, túlsúlyos, magas vérnyomású cukorbeteg emberrel szemben. Aki oltott, sokkal jobb esélyekkel indul, mint az, aki oltatlan.”

„Tehát az oltás megnöveli az azonos kategóriájú fertőzöttnek az esélyeit az oltatlanhoz képest, ennyit tesz. Körülbelül ötszörösére növeli az esélyeit annak, aki oltva van.”