Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Rafael Nadal már nagyon unja a Djokovics vízuma körüli cirkuszt

A spanyol Rafael Nadal sajtótájékoztatót tart az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon Melbourne-ben 2022. január 15-én. MTI/AP/Simon Baker
not image

Borbély Fanni

2022. január 16. - 15:27

Rafael Nadal teniszcsillag kimondta: tetteinknek következményei vannak.

A 35 éves játékos a CNN-nek adott interjújában fejtette ki véleményét a Djokovics körüli botrány kapcsán, és kijelentette, tetteinknek következményei vannak, és meglátása szerint egy olyan nagy befolyással bíró sztár, mint Djokovics, felelősségteljesen kellene hogy viselkedjen a nyilvánosság előtt.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Nadal komoly csalódottságának adott hangot, miután Novak Djokovics botránya igen masszívan beárnyékolta a tornát, sőt, egyenesen “cirkusznak” nevezte a sztár ügyét. Djokovicsot szombaton reggel végül őrizetbe vették a pénteki bírósági döntés nyomán, majd Alex Hawke, Ausztrália bevándorlási minisztere másodszor is visszavonta a vízumát.

Djokovics ezért a szombat éjszakát bevándorlási őrizetben töltötte, vasárnap pedig a szövetségi bíróságon került sor egy meghallgatásra, ahol még egy utolsó kísérletet tett a bíróság döntésének megváltoztatására. A bevándorlási miniszter azzal indokolta döntését, Djokovics folyamatos ausztráliai jelenléte az oltásellenesség növekedéséhez, és akár polgári zavargásokhoz is vezethet, így szükségszerű volt vízumának eltörlése.

“Én csak egy játékos vagyok, aki kívülről látja a cirkuszt. De, mint mondtam, egy kicsit belefáradtam ebbe az ügybe. Szerintem túl messzire ment. Minden jót kívánok Novaknak. És ennyi, én csak teniszezni akarok”

– fogalmazott Djokovics ügyének kapcsán Rafael Nadal.

Hozzátette, tiszteli Djokovicsot, de mivel ekkora sztár, a nyilvánosság előtt köteles felelősségteljesen viselkedni, hiszen rengeteg ember követi, és sokan egyenesen példaképként tekintenek rá, éppen ezért tekintettel kellene lennie arra, hogy milyen hatással lehet másokra viselkedése.

“Tényleg hiszek a védőoltásban… és amikor meghozod a döntéseidet, akkor annak van némi következménye… Amivel világszerte szembe kell néznünk, az sokkal, de sokkal fontosabb, mint a tenisz és a teniszezők… emberek milliói haltak már meg, és rengeteg család szenved ennek a szörnyű világjárványnak a következményeitől, majdnem két éve”

– tette hozzá Nadal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.