Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Az özönvízszerű esőzések nyomán villámárvizek pusztítanak New Yorkban

140 éve nem volt ilyen csapadékos a szeptember New Yorkban, ráadásul a múlt heti ítéletidő miatt számos szolgáltatás is leállt.

Fotó: EPA/JUSTIN LANE
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint az Egyesült Államok északkeleti részén lezúduló özönvízszerű esőzések jelentős áradásokat és fennakadásokat okoztak múlt pénteken, ugyanakkor az ítéletidő különösen New York városát nem kímélte, melyet igen súlyosan érintett a szélsőséges időjárás.

A heves esőzések nyomán a város számos metróállomásáról és utcájáról jelentettek hirtelen kialakult áradásokat; a LaGuardia repülőtér három terminálja közül az egyiket ideiglenesen be kellett zárni; a Central Park állatkertjében pedig egy oroszlán rövid időre megszökött a ketrecéből. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Kathy Hochul, a város kormányzója a szélsőséges időjárás nyomán szükségállapotot hirdetett, s a helyzetet „életveszélyesnek” minősítette, ezzel több millió embert helyezve árvízriadó és árvízi figyelmeztetés hatálya alá. Halálesetről vagy sérültekről szerencsére nem érkezett jelentés.

A nem szokványos időjárás nyomán számos helyről új napi csapadékrekordot jelentettek: a JFK repülőtéren 226 mm-t, a Central Parkban pedig 150 mm-t regisztráltak múlt csütörtök óta.

Ez volt a JFK repülőtéren valaha feljegyzett legcsapadékosabb nap, az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat pedig azt is megerősítette, hogy 140 éve ez volt a legcsapadékosabb szeptember New Yorkban.