Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,93 Ft
Font
451,42 Ft
Bitcoin
67,473 $

Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

Orbán Viktor miniszterelnök sem elégedett Karácsony Gergely főpolgármester munkájával, amit ezúttal az Astorián tapasztalt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke (b2) Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt (b), valamint belvárosi fideszesek társaságában budapesti kampánykörútján, az V. kerületi Fidesz-irodában 2024. április 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely magabiztos, szerinte ő a favoritja a közelgő főpolgármesteri választásoknak, addig Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje éles kritikákat fogalmaz meg vele szemben. Egyértelművé tette, szó sincs arról, hogy visszalépne, míg Karácsony nem lepődne meg, ha ez mégis megtörténne Vitézy Dávid javára.

Vitézy is megkezdte a kampányát, legutóbb a Sziget Fesztivál árairól is szó esett, amit egyesek magasnak tartanak, függetlenül attól, hogy ez egy nemzetközi fesztivál, ahol ezernyi program várja az embereket, nem beszélve a sztárokról, akik fellépnek. Sőt, vidámparkot is építene a budapestiek számára, míg Szentkirályi a forgalmat tenné helyre nagyon gyorsan.

Mindkét jelölt erős, Karácsony nem dőlhet hátra, és Orbán Viktor ismét személyesen támogatta Szentkirályit. Napokkal korábban ezt már megtette, most pedig szombaton találkoztak, erősítvén ezzel a szavazóbázist. A miniszterelnök is változást akar, nem szeretné, ha Karácsony kapna egy újabb lehetőséget Budapest élén.

„Kampányvizit a Belvárosban. Budapesten változás kell! Június 9-én: csak a béke, csak a Fidesz!” – írta Orbán Viktor a posztjában, ami mellé videót is mellékelt, hozzátéve, Karácsony Gergely majdnem megakadályozta abban, hogy ott legyen a megbeszélt helyen és időben, mert az Astoria egy része nem túl járható.